ادویه ای سرشار از آنتی اکسیدان
پاپریکا میتواند طیفی از طعم ملایم تا تند داشته باشد. با کمی حوصله میتوانید این ادویه را با ترکیبات مورد علاقه خودتان در خانه درست کنید.
پاپریکا؛ ادویه قرمز رنگ، روشن و آسیابشدهای است که از انواع فلفلها تهیه میشود. معمولا ترکیبی از انواع فلفلهای شیرین، فلفل دلمهای، فلفل قرمز و فلفل چیلی در تهیه پاپریکا کاربرد دارند. پاپریکا میتواند فواید مختلفی برای بدن داشته باشد. این فواید در درجه اول براساس نوع فلفلهای استفادهشده در آن تعیین میشوند. در شناخت خواص پاپریکا با بخش سلامت مجله دلتا همراه باشید.
خواص پاپریکا
پاپریکا سرشار از ریزمغذیها و ترکیبات گیاهی مهم است. هر یک قاشق غذاخوری از پاپریکا ۱۹ درصد از مجموع نیاز روزانه بدن به ویتامین A، ویتامین E ویتامین B6 و آهن را تامین میکند.
این ادویه همچنین مجموعهای از آنتیاکسیدانها را در خود جای داده است که با آسیبهای سلولی ایجاد شده توسط رادیکالهای آزاد مقابله میکنند.
توجه داشته باشید که قبل از مصرف زیاد پاپریکا با خوردن میزان کم از این ادویه، واکنش آلرژیک احتمالی را بررسی کنید. در ادامه با مهمترین فواید پاپریکا آشنا خواهیم شد.
کاهش خطر ابتلا به سرطانها
کاروتنوئیدها(نوعی آنتیاکسیدان) ترکیبات گیاهی مهمی هستند که فواید مختلفی از جمله محافظت از بدن در برابر بیماریهای گوناگون، خصوصا بعضی از سرطانها و بیماریهای مربوط به چشم را دارند.
کاروتنوئیدها در گیاهان دارای رنگ روشن مانند فلفلهایی که در تهیه پاپریکا استفاده میشوند یافت میشوند.
محافظت از استخوانها
کاروتنوئیدهای موجود در پاپریکا میتوانند به حفظ سلامت استخوانها و جلوگیری از پوکی استخوان کمک کنند. مطالعات نشان میدهد که استفاده از عصاره کاروتنوئیدی پاپریکا میتواند روند تشکیل استخوانها را بهتر کند. اگر شما هم میخواهید از این فایده مهم برخوردار شوید، باید از ادویه پاپریکا بصورت منظم و برای مدتزمان طولانی در تهیه غذاهای خودتان استفاده کنید.
کمک به سلامت بینایی
پاپریکا حاوی چندین ماده مغذی است که میتوانند سلامت چشمها را تقویت کنند. این مواد ویتامین E، بتاکاروتن، لوتئین و زیگزانتین هستند. دو ترکیب آخر که عملکرد آنتیاکسیدانی هم دارند، میتوانند از آسیبدیدگی چشمها جلوگیری کنند.
یافتههای علمی هم نشان دادهاند که دریافت این مواد مغذی در درازمدت به کاهش خطر ابتلا به آبمروارید و تخریب شبکیه ناشی از افزایش سن کمک میکند.
تنظیم کلسترول خون
مادهای به نام کاپسانتین که در پاپریکا وجود دارد میتواند سطح کلسترول خوب خون (HDL) را افزایش دهد. این امر در درازمدت میتواند به کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی منتهی شود.
انواع کاروتنوئیدهای موجود در پاپریکا هم میتوانند سطح کلسترول خون و کلسترول بد خون (LDL) را کاهش دهند و باز هم یک درجه دیگر به کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی کمک برسانند.
پیشنهاد مطالعه: مطلب با بهترین ادویهجات ضد التهاب آشنا شوید را بخوانید.