deltahealth

مجله دلتا -سلامتی-دکوراسیون-نکات حقوقی - گردشگری
  • خانه 
  • موضوعات 
  • آرشیوها 
  • آخرین نظرات 

برای تقویت حافظه چه بخوریم؟

09 آذر 1400 توسط narges nazif

تغذیه نقش حیاتی در عملکرد و سلامت مغز ایفا می‌کند. اما کدام غذاها این ویژگی را دارند؟

مغز همانند اتاق فرمان بدن است و تمام تصمیم‌گیری‌ها، تفکر و احساسات از آن نشات می‌گیرند و تمامی فرمان‌های بدن هم از مغز به اندام‌های مختلف صادر می‌شوند. در این مطلب از مجله دلتا به موضوع برای تقویت حافظه چه بخوریم پرداخته‌ایم. با ما همراه باشید.

 

برای تقویت حافظه چه بخوریم
آجیل
آجیل‌هایی مانند گردو و بادام ( همراه با دیگر غذاهای عالی مانند آووکادو) منبع عالی ویتامین E هستند. گردو حتی به مغز هم شبیه است و منبع خوبی از اسیدهای چرب امگا ۳ است که قوای ذهنی شما را بهبود می‌بخشد. بادام هندی و دانه‌های آفتابگردان هم حاوی یک آمینو اسید هستند که استرس را با افزایش سطح سروتونین کاهش می‌دهند.

گوجه فرنگی
گوجه فرنگی‌ها حاوی آنتی اکسیدان لیکوپن هستند. تحقیقات حاکی از آن است که این آنتی اکسیدان برای محافظت در برابر آسیب‌های رادیکال آزاد، که به طور قابل توجهی در بیماران مبتلا به زوال عقل مشاهده شده است، مفید است.

بروکلی
در حالی‌که همه سبزیجات سبز، مهم و غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین C هستند، بروکلی حتی در بین این انتخاب‌های سالم‌ یک سوپرفود است. سوپر‌فودها حاوی مقادیر بالایی از آنتی اکسیدان‌ها، ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند. علاوه‌ بر‌ این، این ماده غذایی با ارزش پر از ویتامین K است که به عنوان تقویت کننده عملکرد شناختی مشهور است.

غذاهای غنی از اسید‌های چرب ضروری
مغز چرب‌ترین اندام ( بدون احتساب پوست ) بدن انسان است. بدن به طور طبیعی اسیدهای چرب ضروری را تولید نمی‌کند، بنابراین ما باید آن‌ها را از رژیم غذایی‌ خود دریافت کنیم.

تخم‌مرغ، کتان و ماهی‌های روغنی مثل ماهی قزل ‌آلا، ساردین، خال خالی و شاه‌ ماهی از منابع طبیعی این اسیدهای چرب قدرتمند هستند.

سویا
این دانه پرخاصیت همراه با بسیاری از غذاهای دیگر که در این‌جا ذکر شد، پر از پروتئین‌‌هایی هستند که انتقال ‌دهنده‌های عصبی مرتبط با حافظه را تحریک می‌‌کنند.

سویا برای بهبود حافظه و انعطاف ‌پذیری ذهنی حائز اهمیت است، بنابراین شیر سویا را روی غلات خود بریزید و از مزایای آن لذت ببرید.

غذاهای غنی از ویتامین‌ها: ویتامین‌های B، اسید فولیک و آهن
B6، B12 و اسید فولیک می‌توانند سطح هموسیستئین در خون را کاهش دهند. افزایش این ماده در بیماران مبتلا به اختلالات شناختی مثل آلزایمر و خطر سکته مغزی وجود دارد. از منابع ویتامین B می‌توان به سبزیجات سبز برگ، جگر، تخم‌ مرغ، سویا، عدس و لوبیا سبز اشاره کرد.

آهن نیز به سرعت بخشیدن عملکرد مغز با حمل اکسیژن کمک می‌‌کند. اگر مغز شما اکسیژن کافی به دست نیاورد، می‌تواند عملکرد کندی داشته باشد و در این شرایط به سختی می‌توانید تمرکز کنید و هوش شما نیز کاهش می‌یابد.

دیگر مواد غذایی مفید در سلامت ذهن و تقویت تمرکز
گیاه مریم گلی و رزماری
گیاه جینکو بیلوبا
چای سبز و سیاه
غذاهای غنی از روی (زینک): دانه کدوتنبل، جگر، آجیل و نخود فرنگی
شکلات تلخ
زغال اخته

پیشنهاد مطالعه: از شما دعوت می‌کنیم مطلب پنج گیاه دارویی مفید برای تنظیم هورمون‌ها را بخوانید.

مطلب قبلی
مطلب بعدی
 نظر دهید »

کلیدواژه ها: تقویت حافظه مجله دلتا مجله سلامتی دلتا

موضوعات: بدون موضوع لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...

فید نظر برای این مطلب

خرداد 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

deltahealth

جستجو

موضوعات

  • همه
  • بدون موضوع

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس