deltahealth

مجله دلتا -سلامتی-دکوراسیون-نکات حقوقی - گردشگری
  • خانه 
  • موضوعات 
  • آرشیوها 
  • آخرین نظرات 

برای کاهش چربی‌خون چی‌ بخوریم؟

09 بهمن 1400 توسط narges nazif

کلسترول بالای خون یکی از مهم‌ترین دلایل انسداد عروق و بروز بیماری‌های قلبی و مرگ و میر در سراسر جهان به شمار می رود. تبعیت از رژیم غذایی سالم مهم‌ترین عامل در کاهش کلسترول است.

کلسترول نوعی چربی خون است که به‌طور طبیعی توسط بدن تولید می‌شود. این ماده همچنین در برخی از غذاها مانند تخم‌مرغ، کله‌پاچه، دل و جگر و صدف وجود دارد. بدن شما برای عملکرد بهینه به کلسترول نیاز دارد، اما در اندازه‌ مناسب. همراه مجله دلتا باشید تا مواد غذایی مناسب کاهش کلسترول خون آشنا شوید و بدانید برای کاهش چربی خون چی بخوریم ؟

 

انواع کلسترول خوب و بد!؟
بالا بودن کلسترول خون علائم خاصی ندارد و برای پی بردن به آن باید آزمایش خون بدهید. کلسترول با حامل‌های متفاوتی – که لیپوپروتئین نام دارند – در بدن جابه‌جا می‌شود. شناخته‌شده‌ترین این حامل‌ها عبارت‌اند از:

لیپوپروتئین با چگالی پایین (LDL)، که به آن کلسترول بد هم می‌گویند؛ چراکه در صورت افزایش، در دیواره شریان‌ها رسوب می‌کند.
لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL)، که به آن کلسترول خوب هم می‌گویند؛ چراکه کلسترول بد را از خون پاک می‌کند.
تری گلیسیرید رایج‌ترین شکل چربی در بدن بوده و چربی را در خون ذخیره و منتقل می‌کند. هرگونه انرژی اضافی از غذا که بدن به آن احتیاج نداشته باشد، به تری گلیسیرید تبدیل می‌شود.

 

برای کاهش چربی خون چه بخوریم؟
جو دو سر
خوردن غلات کامل خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد. جو دو سر نیز از این حیث بسیار خاص بوده و با داشتن نوعی فیبر محلول به نام «بتا گلوکان» به کاهش کلسترول بد خون – یا همان LDL – کمک می‌کند.

سبزیجات و میوه‌ها
خوردن روزانه انواع سبزیجات و میوه‌های رنگارنگ می‌تواند شما را در برابر بیماری‌های قلبی، سکته مغزی و برخی سرطان‌ها محافظت کند. این مواد سرشار از فیبر محلول هستند و به کاهش جذب کلسترول و کاهش کلسترول بد خون کمک می‌کنند.

مواد غذایی سرشار از چربی‌های سالم
خوردن غذاهایی که دارای چربی‌های غیراشباع هستند، سطح کلسترول خوب را در خون شما بالا می‌برند. این مواد غذایی برای سلامت قلب شما مفید بوده و عبارت‌اند از:

آووکادو
ماهی‌های روغنی مانند ماهی خال‌مخالی، ساردین و سالمون
آجیل‌ها و مغزها
زیتون
روغن‌های گیاهی و پخشینه‌ها

 

کاهش چربی خون با مصرف حبوبات
حبوباتی مانند نخود و عدس منابعی غنی از فیبر محلول و پروتئین گیاهی هستند. خوردن حبوبات و لوبیا به جای گوشت (پروتئین حیوانی) می‌تواند به کاهش LDL بدن کمک کند.

اگر به خواص نخود علاقمند هستید مطلب ویژه‌ترین خواص نخود که بهتر است بدانید را بخوانید.

 

کاهش کلسترول بد با مصرف آجیل
آجیل حاوی چربی‌ها و فیبرهای مفیدی برای قلب بوده و می‌تواند به کنترل کلسترول کمک کند. خوردن منظم آجیل با کاهش سطح کلسترول بد و تری گلیسیرید ارتباط دارد.

سویا و مشتقات آن
محصولات سویا شامل توفو، شیر سویا، لوبیای سویا و دانه سویا سبز یکی از پاسخ‌های برای کاهش چربی خون چی بخوریم هستند. برخی از مطالعات نشان می‌دهد که خوردن منظم محصولات سویا می‌تواند به کاهش LDL و تری گلیسیرید کمک کند.

استرول‌های گیاهی
غلظت کمی از استرول‌های گیاهی در میوه‌ها، سبزیجات، آجیل و غلات وجود دارد. بااین‌حال برخی از غذاها (مانند مارگارین) غنی‌شده با استرول‌های گیاهی هستند. خوردن غذاهای حاوی استرول‌های گیاهی به‌عنوان بخشی از رژیم غذایی متعادل می‌تواند کلسترول بد را کاهش دهد.

 

پیشنهاد مطالعه: از شما دعوت می‌کنیم مطلب این مواد اعتیادآور را باید بخورید را بخوانید.

مطلب قبلی
مطلب بعدی
 نظر دهید »

کلیدواژه ها: تغذیه و سلامتی مجله دلتا مجله سلامتی دلتا چربی خون

موضوعات: بدون موضوع لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...

فید نظر برای این مطلب

خرداد 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

deltahealth

جستجو

موضوعات

  • همه
  • بدون موضوع

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس