تقویت ریه ها پس از کرونا
بسیاری از افراد این روزها پس از ابتلا به کرونا، به حال عمومی عادی برگشتهاند. سوال مهم این است که پس از گذراندن یک بیماری تنفسی سخت مثل کرونا، چگونه از سلامت ریههایمان پشتیبانی کنیم؟
وقتی به بیماریهای ریوی مبتلا باشید سطح اکسیژن خون، همواره مسئلهای چالشبرانگیز است. برای افراد مبتلا به بیماری ریوی، عملکرد و ظرفیت ریه ممکن است با گذشت زمان کاهش یابد. در این صورت باید به فکر راهکارهایی برای داشتن ریه های سالم باشید. برای دانستن این راهکارها با مجله دلتا همراه باشید.
ظرفیت ریه
به عبارت ساده، ظرفیت ریه حداکثر میزان هوایی است که بدن میتواند از آن استفاده کند. ظرفیت ریه از طرق مختلفی قابلیت کنترل و بهبود دارد.
ویتامین D
محققان معتقدند مصرف ویتامین D باعث کاهش التهاب میشود. این امر در درمان بیماریهای ریوی، مسئلهای مهم و اساسی است. ویتامین D موجب افزایش ظرفیت ریه و تقویت آن میگردد.
تمیز نگهداشتن خانه
گردوغبار و آلایندههای هوا باعث بروز بیماری ریوی میشوند. بنابراین برای داشتن ریههایی سالم، تمیز نگه داشتن خانه اهمیت زیادی دارد. از وسایلی که گردوغبار به خود میگیرند استفاده نکنید. زمانی که هوای شهر آلوده است، پنجرهها را ببندید.
انجام تمرینات ورزشی
ورزش سبب افزایش ضربان قلب و بهبود تنفس میشود. بدن شما با ورزش کردن اکسیژن کافی دریافت میکند و متعاقب آن قلب و ریهتان را تقویت میکند. متخصصان توصیه میکنند حداقل ۳ بار در هفته تمرینات استقامتی انجام دهید.
انجام تمرینات تنفسی
برای بسیاری از افرادِ مبتلا به بیماریهای ریوی، تنگی نفس مشکلات زیادی را به همراه دارد. با انجام تمرینات تنفسی مانند نمونههای زیر میتوان ریه های سالم و تنفس راحتتری داشت.
تمرین دم و بازدم
روی زمین، صاف بایستید. سپس از کمر خم شوید. هوا را از ریههایتان خارج کنید و سپس بهآرامی دوباره به حالت ایستاده برگردید. به آرامی هوا را استنشاق کنید و اجازه دهید ریههایتان در حد امکان پر از هوا شود.
نفستان را ۲۰ ثانیه نگه دارید. اگر ۲۰ ثانیه برایتان زیاد است، تا جایی که میتوانید نفستان را نگه دارید. هنگام شمارش ثانیهها، دستانتان را بالای سرتان ببرید. وقتی دارید بهآرامی نفستان را بیرون میدهید، دستهایتان را پایین بیاورید. این چرخه را ۴ بار تکرار کنید.
تمرین کششی دنده
به حالت ایستاده بایستید و تمام هوای داخل ریههایتان را خارج کنید. تا حداکثر ظرفیت ریههایتان، بهآرامی نفس بکشید. نفستان را ۲۰ ثانیه یا هرقدر میتوانید نگه دارید. هر دو دستتان را روی لگن قرار دهید؛ بهطوری که انگشت شست رو به جلو قرار داشته باشد و انگشت کوچک پشتتان را لمس کند.
هوا را بهآرامی بیرون دهید و آرام باشید. این کار را ۳ بار دیگر تکرار کنید.
پیشنهاد مطالعه: مطلب راهکار بازگشت حس بویایی به دنیای کروناییها را بخوانید.