خواص باورنکردنی جگر سیاه برای سلامتی!
خواص جگر سیاه شامل درمان کم خونی، تقویت بینایی و بالا بردن مقاومت بدن در برابر عفونتها است. در ادامه با سایر خواص جگر و مضرات آن آشنا شوید.
جگر سیاه یا کبد، سرشار از مقادیر زیادی از انواع ویتامینها شامل ویتامینA، C، B12 و ویتامین D است. در ادامه این مطلب از مجله دلتا درباره خواص جگر سیاه صحبت خواهیم کرد.
جگر سرشار از اسید فولیک و آهن است. پروتئین موجود در جگر سیاه در رده پروتئین گوشت قرمز است ولی آهن آن ۲ تا ۳ برابر آهن گوشت گاو بوده و سرشار از چربی است. خواص جگر و فواید مصرف آن شامل تامین ویتامینها و عناصر غذایی مورد نیاز بدن، تقویت کننده قلب و کمک به رفع خفقان یا تپش قلب و بسیار مفید برای درمان کم خونی است. با این وجود علیرغم ارزش غذایی بسیار بالای جگر و خواص آن در درمان بیماریها، بایستی در مصرف آن احتیاط نموده و از زیاده روی در مصرف جگر و غذاهای تهیه شده با آن خودداری نمود.
خواص جگر (طبیعت و خواص درمانی)
از دیدگاه طب سنتی، طبع جگر سیاه گرم و تر است. برخی از مهمترین خواص جگر و فواید مصرف آن عبارتند از:
جگر سیاه منبع بسیار غنی از انواع ویتامین به ویژه ویتامین A محسوب میشود که از گروه ویتامینهای محلول در چربی است و مصرف آن در سلامت پوست و بالا رفتن مقاومت بدن در برابر عفونتها نقش بسزایی دارد.
از فواید مصرف جگر به دلیل میزان بالای ویتامینA موجود در آن، بهبود و تقویت بینایی است.
مصرف متعادل جگر سیاه در حفظ سلامتی مخاط دستگاه تنفسی فوقانی و گوش داخلی بسیار موثر است.
یکی از مهمترین خواص جگر و موارد مصرف آن کمک به درمان کمخونی و رفع آن، به ویژه برای زنان و دختران نوجوان است. به طور کلی جگر سیاه یا همان کبد خون نسبتا زیادی تولید میکند؛ بنابراین برای مبتلایان به کمخونی توصیه میشود.
مضرات جگر (موارد احتیاطی و منع مصرف)
جگر سیاه ممکن است سمومی را در خود پنهان کند که برای بدن خطرناک هستند، بخصوص جگر حیواناتی که با غذاهای صنعتی تغذیه شده و رشد کردهاند، زیرا جگر، محل ذخیره سموم و مواد زائد موجود در غذاهاست و سمزدای بدن است؛ بنابراین در تهیه آن باید بسیار دقت کرد.
نکته بسیار مهم دیگر این است که استفاده از جگر خام یا نیمه پخته بسیار مضر است و به هیچ عنوان توصیه نمیشود. جگر خام یا نیمه پخته (به اصطلاح آبدار) میتواند بسیاری از میکروبهای بیماریزا را به بدن انتقال دهد. زنان باردار، دختران جوان و بیماران مبتلا به کمخونی مزمن که برای افزایش آهن خون اغلب از جگرهای آبدار استفاده میکنند، بیشتر در معرض خطر قرار دارند.
هضم جگر بسیار سخت بوده، دیر هضم و دفع آن از بدن سخت است. بنابراین لازم است به خوبی پخته شده و در مصرف آن افراط نگردد.
مصرف جگر برای زنان باردار مضر است. با اینکه جگر سرشار از ویتامینها و مواد معدنی است اما به دلیل بالا بودن سطح ویتامین رتینول در آن میتواند به جنین آسیب وارد کند.
پیشنهاد مطالعه: شما را دعوت میکنیم به مطالعه مطلب ارزشمند آیا واکسنها در مبارزه با کرونا لامبدا موثرند؟