خواص باورنکردنی زیره که شما را شوکه میکند!
دانههای معطر این گیاه، علاوهبر آنکه طعم خوبی دارند، سرشار از ویتامین، مواد معدنی و آنتیاکسیدان هستند.
زیره گیاه علفی دوسالهای است که ارتفاعی بین ۳۰ تا ۸۰ سانتیمتر دارد و خواص بینظیری برای سلامتی دارد. در این مطلب از مجله دلتا، شما را با برخی خواص زیره برای سلامتی آشنا میکنیم که مطالعات علمی، آنها را تایید کردهاند.
دستگاه گوارشی
این دانه به علت طبع گرمی که به همراه دارد، تاثیرات بهسزایی در بهبود مشکلات بدنی ایجاد میکند. اما برجستهترین کاربردهای آن به رفع مشکلات گوارشی مربوط میشود که هر یک را بهتر است به صورت مجزا بررسی کنیم.
سوءهاضمه
باتوجه به مطالعهای که در مجله آلمانی تحقیق دارو منتشر شد، ترکیبی از روغن زیره و روغن نعنا میتواند سوء هاضمه را درمان کند. برای این مطالعه، ۱۲۰ بیمار مستعد سوءهاضمه بهمدت ۴ هفته هر روز از ترکیب نعنا و زیره یا سیزاپراید (دارویی که معمولا برای درمان سوزش سردل بهکار میرود) استفاده کردند. نتایج مطالعه نشان داد که هر دو درمان، در تسکین علائم سوءهاضمه به یک اندازه موثر بودهاند.
رفع نفخ و گازهای شکمی
خواص زیره برای از بین بردن گازهای شکمی بسیار تاثیرگذار است و از آن میتوان به عنوان یک ضد نفخ قوی نام برد. برای این منظور دم کرده یا پودر آن در تهیه غذا، گزینه مناسبی خواهد بود.
مسکنی برای دردهای روده
برخی از موارد دردهای روده ناشی از عوارض تغذیه غلط یا مصرف داروهای خاص و هر علت دیگری، ایجاد میشوند که برای رفع آنها میتوان از زیره به عنوان یک مسکن طبیعی استفاده کرد.
درمان یبوست با زیره
فیبر گیاهی و سایر ترکیبات موجود در دانههای زیره، ترشح آنزیمهای گوارشی را به همراه دارند. از این رو با تسریع در فرایند گوارش غذا، به بهبود فرایند هضم منجر میشوند و یبوست درمان خواهد شد.
بهبود دیابت
طبق تحقیقات انجام شده، مصرف زیره برای مبتلایان به دیابت، سبب کاهش سطح قندخون آنها میشود. در واقع مصرف دورهای از زیره، سطح قند خون را به مقدار قابل توجهی کاهش خواهد داد.
همانطور که در ترکیبات این دانه بیان شد، قند آن صفر است و در یک قاشق از آن تنها مقدار ۳ گرم کربوهیدرات وجود دارد. علاوه بر این موضوع فیبر گیاهی موجود در آن به رفع کلسترول بدن و کاهش وزن کمک میکند که در پی همه این موارد قند خون نیز به طور طبیعی کاهش خواهد داد.
پیشنهاد مطالعه: شما را دعوت میکنیم به مطالعه مطلب ارزشمند بیماران کرونایی هرگز این غذاها را نخورند!