خواص بینظیر چای ماسالا در سلامت بدن
چای ماسالا که در بسیاری از مناطق با نام چای هندی نیز شناخته میشود یک نوشیدنی معطر و خوش طعم با خواص درمانی فراوان است.
چای ماسالا مخلوطی از چای سیاه، زنجبیل و سایر ادویهها است. از جمله این ادویهها میتوان هل، رازیانه، دارچین و فلفل سیاه را نام برد. همچنین در دم کردن این چای به جای آب معمولا از شیر استفاده میشود. این ترکیبات خواص فوق العادهای به چای ماسالا میبخشد. در این مطلب از مجله دلتا درباره خواص و فواید چای ماسالا بخوانید.
چای ماسالا و سلامت قلب
مطالعات بیانگر آن است که مصرف دارچین میتواند بر روی سلامت قلب و سیستم قلبی عروقی تاثیر بگذارد. بدین ترتیب که با کاهش فشار خون به سلامت قلب کمک شایانی میکند.
چای ماسالا و کاهش قند خون
زنجبیل و دارچین به کار رفته در چای ماسالا میتواند موجب کاهش قند خون شود. طبق تحقیقات انجام شده مصرف روزانه ۴ گرم دارچین میتواند تا حدود ۲۹ درصد مقاومت بدن به انسولین را بهبود ببخشد و باعث کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع یک شود. همچنین مصرف روزانه دو گرم زنجبیل میتواند تا ۱۲ درصد به کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع دو کمک کند.
چای ماسالا و کمک به هضم مواد غذایی
چای ماسالا با دارا بودن هل و زنجبیل یک ماده موثر برای جلوگیری از تهوع محسوب میشود. این چای میتواند در دوران بارداری گزینهای مناسب برای مادران در ماههای اول بارداری و مبارزه با حالت تهوع پس از مصرف غذا باشد.
چای ماسالا و کاهش وزن
از دیگر خواص و فواید چای ماسالا میتوان به کاهش وزن اشاره کرد. چای ماسالا با دارا بودن فلفل سیاه به بالا رفتن درصد سوخت و ساز در بدن کمک کرده و بدین ترتیب به کاهش وزن به عنوان یک روش درمانی مکمل کمک میکند.
تهیه چای ماسالا به روش خانگی
برای تهیه چای ماسالا به روش خانگی کافی است طبق دستور العمل زیر عمل کنید.
مواد لازم
فلفل قرمز، سفید و سیاه به اندازه یک قاشق چای خوری، چند دانه میخک، چند دانه هل و یا نیم قاشق چایخوری پودر آن، یک عدد چوب دارچین، یک الی دو پیمانه آب، یک الی دو قاشق چای خوری چای سیاه، دو تکه زنجبیل تازه.
طرز تهیه
فلفل، میخک، هل و دارچین را با هم مخلوط کرده و بکوبید و سپس روی حرارت قرار دهید. به مدت دو دقیقه حرارت دهی را ادامه دهید و سپس اجازه دهید ترکیب حاصل خنک شود. سپس آن را به مخلوط آب و زنجبیل اضافه کنید و حدود ۲۰ دقیقه حرارت دهید و پیش از رسیدن به نقطه جوش حرارت دهی را متوقف کنید. سپس چای سیاه را به ترکیب خود اضافه کرده و ده دقیقه فرصت دهید تا مواد به خوبی با هم ترکیب شوند و سپس مورد استفاده قرار دهید.
پیشنهاد مطالعه: ازشما دعوت میکنیم مطلب معرفی ۱۰ منبع گیاهی سرشار از آهن را بخوانید.