درمان سردرد میگرنی با روش های خانگی!
سردرد میگرنی چیست؟ آیا میگرن با روش های خانگی درمانپذیر است؟ با مجله دلتا همراه باشید.
میگرن؛ دردسری تمام نشدنی اما قابل کنترل و درمان! درباره سردرد میگرنی چه میدانید؟ آیا درمان سردرد میگرنی در خانه امکانپذیر است؟ اصلا درباره بیماری میگرن و انواع سر درد های ناشی از آن چه اطلاعاتی دارید؟ با مجله دلتا همراه باشید.
میگرن چیست؟
مهمان ناخواندهای به نام میگرن! میگرن سردردی شدید است که میتواند به صورت ضربه و تپش در سر رخ دهد و البته در بیشتر موارد باعث ایجاد حالت تهوع، استفراغ و حساسیت شدید به نور و صدا میشود؛ اگر میگرن شما شدید باشد، میتواند باعث حمله های مکرر شود، آن وقت است که چاره شما فقط استراحت در جای کاملا تاریک است.
جالب است بدانید که بیماری میگرن در زنان بسیار شایعتر است؛ سابقه خانوادگی و مشکلات ژنتیکی یکی از عوامل ابتلا به این بیماری است؛ سردرد های میگرنی معمولا در سن بلوغ شروع میشود و در سن بالای ۵۰ از بین میرود.
سردرد میگرنی
سردرد میگرنی یکی از شایعترین انواع سردرد ها است. برخی اوقات، درد در قسمت پیشانی، اطراف چشم یا در پشت سر دیده میشود ولی معمولا درد میگرن در یک طرف سر است.
سردرد میگرنی چه موقع به سراغ شما میآید؟ هنگامی که سیستم عصبی، سیستم عروقی و مواد شیمیایی در مغز با هم تداخل پیدا میکنند، سر و کله سردرد های میگرنی هم پیدا میشود.
همانطور که گفتیم، فلش نور، صاعقه، به هم ریختگی هورمون های عصبی و حتی سوزن سوزن شدن دست و پا میتواند نشانه های هشدار دهندهای برای شروع حملات عصبی میگرنی باشد؛ اگر سردرد میگرنی گرفتیم، باید چه کنیم؟ علائم این نوع سردرد ها چیست؟ راهکار های درمانی آن چگونه است؟ با مجله ما همچنان همراه باشید.
انواع میگرن ( سردرد های میگرنی )
به طور کلی، سر درد ها میتوانند عادی، میگرنی، چشمی، عصبی، خوشهای یا تنشی باشند. میگرن یا سردرد های میگرنی میتوانند در انواع مختلفی در فرد ایجاد شوند؛ مثلا اختلالات سیستم عصبی همیشه نشانه ام اس نیست؛ بگذارید این گونه بگوییم که اگر شما فرد عصبی هستید، ممکن است میگرن عصبی هم داشته باشید، با انواع مختلف این بیماری بیشتر آشنا شوید:
میگرن به همراه تشعشع نور
میگرن بدون تشعشع نور
هاله میگرن
میگرن چشمی ( Ocular)
میگرن عصبی
درمان سردرد میگرنی با روش های خانگی
اگر سردرد های میگرنی شما خفیف باشد، میتوانید از گیاهان دارویی، ویتامین ها و مواد معدنی برای کنترل و درمان حملات استفاده کنید. اما بهتر است دارو، طب سنتی و تمام راهکار های درمانی را مد نظر داشته باشید.
طب سوزنی
بیوفیدبک
درمان سردرد میگرنی با ماساژ
مصرف گیاهان، ویتامین ها و مواد معدنی
درمان خانگی میگرن با گیاهان دارویی
شاید برای شما تعجبآور باشد اما ویتامین های مختلف و به خصوص منیزیم در گیاهان و خوراکی ها مثل تخم کدو تنبل، لوبیا، سبزیجات برگ سبز، کلم بروکلی و مکمل های طبیعی آن میتوانند سردرد های میگرنی شما را کنترل و درمان کنند؛ حالا سؤال اینجا است که کدام گیاهان دارویی این بیماری را مهار میکنند؟
گل گاو زبان
گیاه گل گاو زبان میتواند استرس و تنش های عصبی شما را درمان کند؛ اگر میگرن و سردرد عصبی دارید، دمنوش گل گاو زبان را امتحان کنید.
حنا
حنا سردرد های میگرنی شما را درمان میکند؛ شاید این یک راز بزرگ میان مادر بزرگ های ما بوده است. این ماده به عنوان یک خنککننده طبیعی سر درد های ناشی از گرما، تب یا تابش مستقیم آفتاب را درمان میکند.
برای این منظور، مقداری برگ حنا را آسیاب و آن را با یک قاشق غذاخوری سرکه مخلوط کنید تا یک خمیر یک دست داشته باشید؛ از این خمیر به عنوان ضماد روی پیشانی خود استفاده کنید.
نعناع
نعناع نه فقط حافظه شما را تقویت میکند بلکه به جنگ سردرد های میگرنی شما هم میرود؛ برای کنترل حملات عصبی ناشی از میگرن و سردرد، برگ نعناع تازه را به آب جوش اضافه کنید و بگذارید به مدت ده دقیقه بماند؛ سپس کمی عسل به آن اضافه کرده و آن را میل کنید؛ البته میتوانید از سبزیجات تازه دیگر مثل ریحان هم استفاده کنید.
قهوه
اگر میگرن دارید، قهوه بخورید، البته مصرف کافئین زیاد ممکن است نتیجه عکس بدهد؛ نوشیدن یک فنجان قهوه در ابتدای شروع سردرد های میگرنی میتواند به کنترل و تسکین درد های میگرنی کمک کند.
روغن ماهی
روغن ماهی یک ماده ضد التهاب است که البته اسید های چرب امگا ۳ دارد؛ این روغن فشار خون را کنترل و از لخته شدن خون هم جلوگیری میکند. برای این منظور، یک قاشق غذاخوری روغن ماهی مایع را به آب پرتقال اضافه کنید تا معجزه آن را در کاهش سردرد های میگرنی ببینید.
بابونه
دمنوش بابونه فقط درمانکننده عفونت های ویروسی شما نیست! بابونه یک گیاه ضد التهاب و ضد اسپاسم است که سردرد های میگرنی شما را کنترل و درمان میکند. برای کنترل حمله های میگرنی ۲ تا ۳ قاشق چایخوری گل بابونه خشک را در یک فنجان آب داغ ریخته و بگذارید کمی بماند؛ پس از آماده شدن، کمی آب لیمو و عسل به آن اضافه کنید؛ از این چای گیاهی سه بار در روز برای تسکین سردرد های میگرنی بنوشید.
فقط خوردن قرص میگرن کافی است؟
اگر میگرن خفیف داشته باشید، خوردن قرص استامینوفن، بروفن و آسپرین هم کفایت می کند اما اگر میزان حمله های شما زیاد و شدید شود، نیاز به مصرف دارو های خاص دارید که باید پزشک آن را برای شما تجویز کند.
علائم سردرد میگرنی
سردرد های میگرنی هم علائم خاص خودشان را دارند، یک زلزله کوچک به نام سردرد که میتواند از یک طرف سر به طرف دیگر آن برود؛ سر دردی ضربان دار که معمولا به شکل دردی مبهم شروع میشود و تبدیل به دردی تپنده و کوبنده خواهد شد. این درد معمولا با حرکت کردن بیشتر میشود و ممکن است به اطراف چشم یا پشت سر هم سرایت کند. علائم سردرد میگرنی چیست؟
حساسیت به نور، صدا یا بو
حالت تهوع و درد معده
کاهش اشتها
سرد شدن دست و پا و مورمور شدن
خستگی و رنگ پریدگی صورت
سرگیجه و تاری دید
یبوست و اسهال
تب
خواب آلودگی
زود رنجی
تشنگی و افزایش حجم ادرار
درد چشم و گردن
دلایل سردرد میگرنی
اغلب سردرد های میگرنی حدود ۴ ساعت طول میکشند اما انواع شدید آن ها ممکن است تا یک هفته ادامه داشته باشند. معمولا افراد مبتلا به میگرن ۲ تا ۴ بار در ماه دچار سردرد میگرنی میشوند؛ دلایل این حملات و سردرد ها چیست؟ شاید اولین گزینه ها ضعف اعصاب یا مشکلات مربوط به ژنتیک باشد.
استرس های عاطفی
تغییر در الگوی خواب
مصرف بیش از حد کافئین
تغییرات محیطی
تشخیص سردرد میگرنی
تشخیص میگرن و سردرد های ناشی از آن در هر فردی متفاوت است؛ طی حمله های میگرنی ممکن است درد در محل عضلات سر و گردن احساس شود. قرمزی چشم، افتادگی پلک، افزایش یا کاهش ضربان قلب، افزایش یا کاهش فشار خون تقریبا همیشه با سر درد های میگرنی همراه است. اگر این سردرد ها شدید شوند، انجام تصویر برداری مغزی شامل سی تی اسکن و ام آر آی هم میتواند کمککننده باشد.
پیشگیری از ابتلا به سردرد میگرنی
همیشه پیشگیری بهتر از درمان است؛ اما چگونه میتوان از شر حمله های میگرنی و سردرد های ناشی از آن خلاص شد؟ با انجام این روش های ساده زیر:
ورزش منظم( ایروبیک و ورزش های هوازی)
وعده غذایی اصلی را ترک نکنید.
از گرسنگی بیش از حد خودداری کنید.
به مقدار کافی مایعات بنوشید.
به اندازه بخوابید.
نظر شما درباره میگرن و سردرد چیست؟ شما کدام یک از راهکار های درمانی را برای سردرد های میگرنی مناسبتر میدانید؟ مجله دلتا پزشک خانواده شما است؛ منتظر نظرات شما هستیم.
همچنین بخوانید:
ضد آفتاب خوراکی ؛ مگه داریم؟!
گل مرگ آور
ارتباط لاغری با خواب!