درمان سریع سردرد با روش های خانگی
سردرد یکی از آن مشکلاتی است که تقریبا همه حداقل یک بار آن تجربه کردهاند. اما اگر مدام دچار سردرد میشوید، ممکن است نشان از یک مشکل دیگر باشد که بهتر است هرچه سریعتر آن را پیدا و رفع کنید.
کمآبشدن بدن، عادات غذایی ناسالم، کمبود ویتامین یا حتی حساسیتهای غذایی ممکن است با علائمی مانند سردرد خود را نشان بدهند. در ادامه با مجله دلتا همراه باشید تا با روشهای درمان خانگی سر درد بیشتر آشنا شوید.
منیزیم
مصرف منیزیم یکی از مؤثرترین و کمخطرترین درمانهای سردرد نسبت به مصرف مسکنهاست. مبتلایان به سردردهای جدی مانند میگرن معمولا کمبود منیزیم دارند.
اسانس روغنی نعناعفلفلی و اسطوخدوس
روغن نعناع فلفلی و اُسطوخُدوس هردو از خاصیت آرامبخشی و بیحسکنندگی برخوردارند و به همین دلیل در تسکین و درمان سردرد مؤثرند.
بابونه گاوی و سایبان
برگهای گیاه بابونه گاوی در ساخت دارو کاربرد دارند. مطالعات نشان داده است که مصرف این گیاه موجب کاهش دفعات سردردهای میگرنی و علائم سردرد مانند درد، تهوع، استفراغ و حساسیت به نور و صدا میشود.
ویتامین ب کمپلکس
بسیاری از ویتامینهای گروه ب در ساخته شدن انتقال دهندههای عصبی مانند سِروتونین که معمولا در بیماران میگرنی بهقدر کافی تولید نمیشوند، نقش دارند. کمبود یک یا چند ویتامین از ویتامینهای گروه ب میتواند موجب کاهش انرژی، اِشکال در سلولهای خونی، تأثیر روی غدد فوقکلیوی، مِه مغزی و علائم سردرد شود.
مصرف آب کافی
قهوه و نوشیدنیهای قندی و الکلی بهدلیل کم آب کردن بدن میتوانند سردردهای شدیدی ایجاد کنند. کسانی که در طول روز آب کافی مصرف نمیکنند نیز در معرض ابتلا به سردرد و علائم مربوطه قرار دارند.
حمام سمزدا
سم زدایی بدن علاوه بر پاکسازی بدن از سموم مختلف یکی از مؤثرترین روشهای پیشگیری از سردرد است. بهمنظور راه پیداکردن سموم به سطح پوست باید آب را تا حد تحملتان داغ کنید و سپس در آب درحال خنک شدن بنشینید تا بدن شما سمزدایی شود.
تحرک و انجام حرکات کششی
نشستن طولانی در وضعیت ثابت میتواند موجب ایجاد تنش در بدن و بروز علائم سردرد شود. بسیاری از ما هرروز ساعتها پای لپتاپ و میز کارمان مینشینیم که اگر وضعیت نشستنمان صحیح نباشد، فشار زیادی به ناحیه گردن وارد خواهد شد. بهطورکلی نشستن طولانی در وضعیت ناصحیح ازجمله عوامل اصلی ایجاد سردردهای تنشی است. برای کاهش آسیبهای ناشی از نشستن مداوم و پیشگیری از این قبیل سردردها باید هر نیم ساعت یا حداکثر یک ساعت بلند شوید و چند حرکت کششیِ مخصوص سر و گردن انجام بدهید تا تنشهای انباشته شده در بدنتان تخلیه شوند و از ابتلا به سردرد در امان بمانید.
استراحت
استراحتکردن یا نشستن در اتاق تاریک به رفع علائم میگرن کمک میکند. چشمهایتان را ببندید و روی رفع تنشی که در گردن، پشت و شانههایتان احساس میکنید، متمرکز شوید.
کمپرس
کمپرس چه از نوع گرم و چه از نوع سرد در درمان سردرد کاربرد دارد. معمولا مبتلایان به سردردهای تنشی کمپرس گرم و میگرنیها کمپرس سرد را ترجیح میدهند. با اینحال اگر سردرد تنشی یا میگرنی دارید، میتوانید هردو کمپرس را امتحان کنید تا ببینید کدام یک به سردردتان جواب میدهد.
پیشنهاد مطالعه: مطلب چه کنیم که گردن درد نگیریم؟ را بخوانید.