deltahealth

مجله دلتا -سلامتی-دکوراسیون-نکات حقوقی - گردشگری
  • خانه 
  • موضوعات 
  • آرشیوها 
  • آخرین نظرات 

زیره سیاه، داروی معجزه‌گر آشپزخانه

12 بهمن 1400 توسط narges nazif

زیره سیاه گیاهی است دوساله که ارتفاع آن به هشتاد سانتی‌متر می‌رسد. زیره در کرمان بیش‌ترین سطح کشت را دارد و در جنوب ایران و نواحی گرم آسیا، اروپا و آفریقا نیز می‌روید.

زیره سیاه مرغوب، زیره ای است که خط سفیدی دارد. زیره سیاه باید قهوه‌ای روشن باشد و به‌خودی‌خود بوی زیادی ندارد. اگر زیره ای که تهیه می‌کنید خیلی عطر خوبی داشته باشد حتما به آن اسانس اضافه‌شده است و طبیعی نیست. همراه مجله دلتا باشید تا بیشتر با خواص و فواید زیره سیاه و همچنین کاربرد‌های آن آشنا شوید.

 

خواص و فواید زیره سیاه
برخی از ترکیبات موجود در زیر سیاه، خاصیت ضد التهابی قوی دارند که می‌توانند مشکلات گوارشی از جمله سوزش معده، نفخ و گاز معده، مشکلات هضم غذا، از دست دادن اشتها، اسهال، تحریک بافت گوارشی و اسپاسم خفیف معده و روده و همچنین مشکلات دیگری مانند زخم و گرفتگی عضلات را بهبود بخشند.
روغن زیره سیاه برای بهبود سرفه بلغم، کنترل ادرار، از بین بردن باکتری‌های بدن و رفع یبوست استفاده می‌شود. همچنین بانوان هنگام عادت ماهانه برای تسکین دردهای قاعدگی و مادران شیرده برای افزایش جریان شیر در بدن خود از روغن زیره سیاه استفاده می‌کنند.
در کرم‌های مخصوص ماساژ برای بهبود جریان خون و همچنین در دهانشویه‌ها از عصاره زیره سیاه استفاده می‌شود.

نحوه استفاده از زیره سیاه
آن را به‌عنوان ادویه، به شکل کامل یا آسیاب‌شده به غذاهای خود اضافه کنید. برخی از غذاهایی که می‌توانید زیره سیاه به آن اضافه کنید عبارتند از: نان، کلوچه، انواع شیرینی‌ها و دسرها (مانند پای، تارت، مربا، ژله، کاستارد)، خورشت‌ها، سس‌ها، غذاهای ترش یا تخمیر شده، سبزیجات بوداده و غیره

مقداری از آن را به آب جوش اضافه کرده و به‌عنوان یک دمنوش آرامش‌بخش مصرف کنید.

از انواع مکمل‌هایی که با زیره سیاه درست شده‌اند، مانند کپسول‌ها، روغن‌ها، عرق‌ها و عصاره‌ها به شکل خوراکی یا غیرخوراکی استفاده کنید.

 

برخی از کاربردهای زیره سیاه در آشپزی
دمی مرغ با زیره سیاه
آش زیره (شله زیره)
زیره پلوی کرمانی
 عدس پلو با زیره
کباب تابه‌ای با جعفری، کنجد و زیره
زیره پلو با ماهیچه
زیره در کاچی

دمنوش زیره سیاه
یک قاشق چای‌خوری از دانه‌های زیره سیاه را در هاون سنگی یا چینی آسیاب کنید و آن را در یک لیوان آب جوش و در قوری چینی به مدت ۱۰ دقیقه روی شعله غیر مستقیم و با حرارت ملایم دم کنید.

توجه: زیره سیاه دارای اسانس و مواد فرار است؛ از همین رو لازم است بعد از آسیاب کردن بلافاصله مصرف شود، نگهداری زیره آسیاب شده، باعث هدر رفتن بخش زیادی از مواد موثر و ترکیبات شمیایی مفید آن خواهد شد.

دمنوش زیره سیاه را قبل از مصرف صاف کنید و آن را همراه با کمی نبات یا یک قاشق عسل مصرف کنید. همچنین این دمنوش را می‌توانید همراه با آویشن و زنیان یا با دارچین و لیمو عمانی برای افزایش اثرات مفید آن، به صورت مخلوط دم کنید.

 

پیشنهاد مطالعه: از شما دعوت می‌کنیم مطلب ادویه‌ای برای تضمین سلامتی در زمستان را بخوانید.

مطلب قبلی
مطلب بعدی
 نظر دهید »

کلیدواژه ها: تغذیه و سلامتی زیره مجله دلتا مجله سلامتی دلتا

موضوعات: بدون موضوع لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...

فید نظر برای این مطلب

خرداد 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

deltahealth

جستجو

موضوعات

  • همه
  • بدون موضوع

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس