ضد آفتاب خوراکی ؛ مگه داریم؟!
ضد آفتاب بخورید! اگر شما هم از شنیدن این جمله تعجب کردهاید، این مقاله را حتما بخوانید.
ضد آفتاب خوراکی ؛ مگه داریم؟! بله ، یک سری از خوراکیها خاصیت ضد آفتابی دارند با مصرف این خوردنیها از پوستتان در روزهایی که قرار است زیاد در معرض خورشید قرار بگیرید، محافظت کنید.
به گزارش مجله پیام دلتا، آفتاب به جای اینکه پوست را برنزه کند، خیلی اوقات موجب سوختگی آن میشود، اگر شما هم اینطور هستید و از کرمهای ضد آفتاب خسته شدهاید، راههای طبیعی دیگری وجود دارد که میتوانید پوست خود را شاداب کنید.
در حقیقت، رژیم غذایی نقش مهمی در بهبود این مسئله دارد؛ بنابراین با مصرف مقدار کمی از مواد مغذی کلیدی میتوانید شانس خود را برای سوزاندن و آسیب رساندن به پوست کاهش دهید.
ارتباط مواد مغذی با نور خورشید
اگر میخواهید به طور طبیعی از بدن در برابر آسیب خورشید دفاع کنید، چند چیز است که باید خیلی مصرف شود:
چربیهای اشباعشده خوب
اسیدهای چرب امگا 3
آنتی اکسیدانها مانند لیکوپن، بتاکاروتین و ویتامین E
متاسفانه، درست مثل هر چیز دیگری که برای شما خوب است، محافظت از خودتان در برابر اشعههای ماوراء بنفش به این معنی است که مواردی نیز وجود دارد که باید از آنها اجتناب کنید:
غذاهای فراوریشده
قند
روغنهای گیاهی
ضد آفتاب های خوراکی
تنقلات، میوهها و حتی غذاهای مختلف میتواند به عنوان یک ضد آفتاب قوی برای شما عمل کند و سلامت پوستتان را تضمین کند؛ اگر تا به امروز این مواد خوراکی را نمیشناختید، با ما همراه شوید.
گوجهفرنگی
گوجهفرنگی یکی از بهترین منابع لیکوپن است، به ویژه هنگامی که آنها پخته میشوند. لیکوپن رنگدانه کاروتینوئید موجود در میوههای قرمز است. گیاهان از رنگدانهها به عنوان حفاظت در مقابل خورشید استفاده میکنند؛ بنابراین خوردن میوهها و سبزیجات با غلظت بالا کاروتنوئیدها تحمل نور خورشید را افزایش دهد.
گوجهفرنگیهای پختهشده دارای سطوح بالاتری از لیکوپن هستند و مطالعات نشان دادهاند که چند قاشق غذاخوری در یک روز، “حفاظت قابل توجهی” از آسیبهای خورشید ایجاد میکند.
تمام میوههای قرمز حاوی رنگدانه هستند اما این ماده به خصوص در هندوانه و گریپفروت زیاد است.
شما طعم تند یا شیرین را ترجیح میدهید؟ پودر چیلی غنی از لیکوپن است و همچنین دارای مقادیر بالایی از ویتامین E است.
درواقع بتاکاروتن مشابه لیکوپن یکی دیگر از رنگدانههای موجود در میوهها و سبزیجات است که از آسیبهای خورشید محافظت میکند و رنگ نارنجی به آنها میدهد.
سیبزمینی شیرین
سیبزمینی شیرین بتاکاروتن بیشتری نسبت به سایر سبزیجات دارد. سیبزمینی شیرین مقادیر بالاتری از سیانیدینها و پونیدینها و رنگدانههای آنتی اکسیدانی دارد که بدن و پوست را در برابر اشعه خورشید محافظت میکند.
سایر منابع خوب بتاکاروتن عبارتاند از هویج، اسطوخودوس قارچ و انواع مختلف سبزیجات.
بروکلی
مصرف سالاد و سبزی ممکن است برای خیلیها اولویت نداشته باشد اما برای جلوگیری و حتی ترمیم آسیبهای خورشید و نور آفتاب این مواد غذایی عالی هستند.
علاوه بر بتاکاروتن، بسیاری از سبزیجات حاوی مقادیر زیادی اسیدفولیک و ویتامین آ، ث و E هستند. بروکلی، به ویژه جوانه آن، منبع خوبی از سولفورفان است، ترکیباتی که خطر ابتلا به سرطان پوست را کاهش میدهند.
ماهی
ماهیهای سرد آب مانند ماهی قزلآلا، شاهماهی و حتی ساردین اسیدهای چرب امگا 3 دارند، یکی از چربیهای خوب که در برابر آسیبهای خورشیدی محافظت میکند.
اطمینان حاصل کنید که مقدار امگا 3 را به اندازه کافی مصرف کنید. اگر از طعم ماهی متنفرید، میتوانید روغن ماهی بخورید.
انار
انار یک میوهی مفید شناختهشده است؛ زیرا آنتیاکسیدانها، به گفته متخصصان پوست میتوانند خواص ضد آفتاب را 25 درصد افزایش دهند و برخی از دانشمندان میگویند که میتوانند رشد سلولهای سرطانی را مهار کنند.
چای
چای سیاه، سفید و سبز در پلیفنلها و کاتچینها زیاد است. دو فلاونوئیدها میتوانند پوست را از اشعه خورشید محافظت کنند. چای سبز موثرترین ماده از این نظر است که مقدار زیادی از قویترین پلیفنولها دارد و به شادابی پوست کمک میکند البته در مصرف این ماده نباید زیادهروی کنید.
بذر کتان
اگر مقدار زیادی غلات میخورید، احتمالا از مزایای فراوردههای بذر کتان بهره میبرید. این ماده منبع خوبی از امگا 3 است و مقدار زیادی فیبر و لیگنین دارد که از جمله آنتیاکسیدانها هستند و در برابر سرطان نقش محافظتکننده دارند. شما میتوانید بذر کتان را به سالاد، اسموتی، کوکیها و نانها اضافه کنید.
شکلات تیره
شکلات تیره که بیش از 70٪ کاکائو دارد، 4 برابر تعداد فنولها و کاتچینها به عنوان چای است و مطالعات نشان داده است تا 25 درصد باعث افزایش تحمل آفتاب میشود. متاسفانه، اگر از شکلات تیره نفرت دارید، نمیتوانید آن را با چیز دیگری مخلوط کنید. البته مخلوط شیر در شکلات، بدن را از جذب پلیفنل باز میدارد.
بادام
یکی از بهترین منابع برای ویتامین E، بادام است. مطالعه نشان داده است که شرکتکنندگان که فقط 20 عدد بادام روزانه میخورند، در هنگام قرار گرفتن در معرض نور اشعه خورشید کمتر دچار آفتابسوختگی میشوند .
بادام نیز حاوی سطح بالایی از کورستین، فلاونوئید شناخته شده است که برای محافظت از پوست در برابر آسیب اشعه خورشید مفید است. البته در این میان، بادام سادهی خام، بسیار مفید است اما اگر دوست ندارید، میتوانید آنها را بو دهید یا به جای آن از کرم بادامزمینی استفاده کنید.
رعایت یک رژیم غذایی سالم همانند یک راز سر به مهر نیست بلکه توصیهای همیشگی محسوب میشود که البته بسیاری از ما آن را نادیده میگیریم. مواد غذایی که روزانه و به طور مرتب مصرف میکنیم، میتوانند نقشی تاثیرگذار در افزایش طول عمر ما داشته باشند؛ بنابراین در انتخاب نوع خوراکتان بیشتر دقت کنید.
همچنین بخوانید:
12 خاصیت شگفت انگیز آب برنج
8 خاصیت جادویی آب خیار
ویتامین های زیبایی ؛ همه خوبان جمع اند!