مصرف هویج خام بهتر است یا پخته؟
هویج فواید بسیاری برای سلامتی بدن دارد، اما به دلیل خواص متفاوت هویج پخته شده و هویج خام، سوال رایجی که پیش میآید این است که هویج خام بهتر است یا پخته؟
هویج به عنوان یک سبزی، سرشار از مواد مغذی است که معمولا به صورت خام یا خرد شده در تهیه انواع سالاد، سوپها و غذاها کاربرد دارد. این ماده خوراکی شیرین و خوشطعم، با داشتن ویتامینهای زیاد، منبع مفیدی برای درمان بسیاری از بیماریها است. در این نوشتار از مجله دلتا به بررسی این موضوع میپردازیم که مصرف هویج خام بهتر است یا پخته ؟
هویج خام بهتر است یا پخته ؟
میزان ویتامین و بتاکارون
مصرف هویج به صورت پخته شده، باعث از بین رفتن ویتامین C موجود در آن میشود، اما بتاکاروتن (بتاکاروتن به عنوان ماده پیش ساز ویتامین A و محلول در چربی در بدن شناخته میشود) موجود در آن، در اثر پختن از بین نمیرود. بتاکاروتن موجود در هویج، مادهای حساس به گرما نیست.
میزان فیبر و هضم آن
هنگامی که هویج پخته میشود، دیوارههای سلولی بافت گیاهی آن نرم شده و هضم آن برای دستگاه گوارش راحتتر خواهد بود. بنابراین مصرف هویج پخته برای افرادی که مشکلات معده دارند بهتر است.
نباید هویج را زیاد پخت؛ چرا که مواد مغذی آن در اثر حرارت زیاد از بین خواهد رفت. دقت داشته باشید که هویج پخته شده را در دمای اتاق به مدت طولانی (بیشتر از ۵ تا ۶ ساعت) نگهداری نکنید؛ زیرا باعث به وجود آمدن مواد مضر روی سطح هویج خواهد شد و خاصیت آن از بین میرود.
مصرف هویج پخته نسبت به هویج خام، مزایا و خواص درمانی بیشتری دارد؛ چرا که بتاکاروتن موجود در این ماده غذایی، بعد از پخت حفظ شده و خواص آنتیاکسیدانی آن بیشتر میشود.
میزان آنتی اکسیدان
طبق مطالعات انجام شده، هویج پخته شده، آنتی اکسیدانهای بیشتری از هویج خام دارد. پختن هویج همراه با مقدار کمی روغن، میزان آنتیاکسیدانهای بتاکاروتن و اسید فنولیک را در هویج افزایش میدهد و همچنین توانایی بدن در جذب این ماده غذایی پرخاصیت را تا سه برابر افزایش خواهد داد.
پیشنهاد مطالعه: شما را دعوت میکنیم به مطالعه مطلب ارزشمند درمان سریع سردرد بدون مصرف دارو!