مواد غذایی خطرناک در دوران بارداری را بشناسید
بارداری یکی از مهمترین و حساسترین دورههای زندگی یک زن است. بنابراین، برای زنان باردار بسیار مهم است که با شناختن رژیم غذایی سالم از خطرات تغذیهای این دوران مصون بمانند.
مادران باید به آنچه میخورند توجهکنند و حتما از خوردن غذاها و نوشیدنیهای مضر، خودداریکنند. بعضی از غذاها باید بهندرت مصرف شوند، درحالیکه باید از مصرف کامل سایر مواد جلوگیری شود. همراه مجله دلتا باشید تا مواد غذایی مضر برای بارداری را بشناسید.
ماهی با جیوه بالا
جیوه یک عنصر بسیار سمی است و بیشتر در آبهای آلوده مشاهده میشود. این عنصر سمی در مقادیر بالاتر میتواند برای سیستم عصبی، سیستم ایمنی بدن و کلیهها سمی باشد. همچنین ممکن است باعث ایجاد مشکلات جدی در رشد کودکان شود. بنابراین، به خانمهای باردار توصیه میشود که مصرف ماهی دریایی با جیوه بالا را به کمتر از ۱ تا ۲ وعده در ماه محدود کنند.
ماهیهای کم جیوه فراوان و شامل موارد زیر هستند:
ماهی کاد
سفرهماهی
ماهی هداک
ماهی سالمون
تیلاپیا
ماهی قزلآلا (آب شیرین)
ماهیهای چرب مانند ماهی آزاد و ماهی آنچین گزینههای خوبی هستند، زیرا سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ میباشند که برای کودک شما مفید است.
ماهی خام
ماهیهای خام، بهویژه صدفها، میتوانند عفونتهایی را ایجاد کنند که این عفونتها میتوانند ویروسی، باکتریایی یا انگلی باشند. زنان باردار بهویژه در معرض عفونتهای لیستریا هستند. در حقیقت، زنان باردار تا ۲۰ برابر بیشتر از جمعیت عمومی به لستریا مبتلا میشوند. این باکتری را میتوان در خاک و آب آلوده یا گیاهان یافت.
گوشت نپخته، خام و فرآوریشده
خوردن گوشت نپخته یا خام باعث افزایش خطر ابتلا به عفونت با چندین باکتری یا انگل ازجمله توکسوپلاسما، E. coli، لیستریا و سالمونلا میشود. این باکتریها ممکن است سلامتی جنین را تهدید کند، احتمالاً منجر به سقط یا بیماریهای عصبی شدید، ازجمله ناتوانی ذهنی، کوری و صرع میشود.
تخممرغ خام
تخممرغهای خام ممکن است با سالمونلا آلودهشده باشند. علائم عفونت سالمونلا معمولا فقط در مادر مشاهده میشود و شامل تب، حالت تهوع، استفراغ، انقباضات معده و اسهال میشود. بااینحال، در موارد نادر، عفونت ممکن است باعث انقباضات رحم شود و منجر به زایمان زودرس یا زایمان شود. بهتر است تخممرغ را کامل بپزید و بعد میل کنید.
کافئین
یکی از مواد غذایی مضر برای بارداری کافئین است. به خانمهای باردار معمولا توصیه میشود میزان مصرف کافئین خود را به کمتر از ۲۰۰ میلیگرم در روز یا حدود ۲-۳ فنجان قهوه محدود کنند.
جوانههای خام
جوانههای خام، شامل جوانههای یونجه، شبدر، تربچه و جوانه لوبیا ممکناست با سالمونلا آلوده باشند. محیط مرطوب موردنیاز بذر برای شروع جوانه زدن برای این نوع باکتریها ایدهآل است، و پاککردن آنها تقریبا غیرممکن است. جوانهها پس از پختهشدن، بیخطر هستند.
میوه و سبزیجات شستهنشده
ممکن است سطح میوهها و سبزیجات شستهنشده با چندین باکتری و انگل شامل توکسوپلاسما، E.coli، سالمونلا و لیستریا آلوده شود که از طریق خاک یا از طریق دست منقلمیشوند. آلودگی میتواند در هر زمان و در حین تولید، برداشت، فرآوری، ذخیرهسازی و حملونقل رخ دهد.
شیر، پنیر و آبمیوههای غیرپاستوریزه
شیر خام و پنیر غیرپاستوریزه میتواند حاوی مجموعهای از باکتریهای مضر مانند لیستریا، سالمونلا و کمپیلوباکتر باشد.
همین امر در مورد آبمیوه هم که مستعد آلودگی باکتریها است، صادق است و عفونت با آنها میتوانند عواقب خطرناکی برای یک نوزاد متولد نشده به همراه داشته باشند.
پاستوریزاسیون موثرترین روش برای از بینبردن هرگونه باکتریهای مضر است، بدون اینکه ارزش غذایی محصولات را تغییر داده باشد.
پیشنهاد مطالعه: از شما دعوت میکنیم مطلب ماست را با این ۵ خوراکی بخورید تا لاغر شوید را بخوانید.