ویتامینهای ضروری برای بدن در فصل سرما
متخصصان تغذیه معتقدند در فصول سرد سال که امکان ابتلا به عفونتهای تنفسی بیشتر است، مصرف آنتیاکسیدان کافی به منظور تقویت ایمنی بدن ضروری است.
در خصوص نیازهای تغذیه افراد در فصول سرد سال، توصیه میشود که در روزهای سرد باید مصرف آنتی اکسیدانها را افزایش داد چراکه به علت شرایط موجود، زمان بیشتری در فضای بسته سپری میشود و افراد در معرض مبتلا شدن به عفونتهای تنفسی قرار میگیرند، با مجله دلتا همراه شوید تا منابع آنتی اکسیدانها و ویتامین های زمستانی را بشناسید.
در فصل سرد به علت خشکی هوا، رطوبت لایه مخاط دستگاه تنفسی و توان لایه مخاطی برای دفع ذرات میکروبی و ویروسی کاهش مییابد.
منابع آنتی اکسیدان
میوهها، سبزیها، گروه نان و غلات و سایر گروههای اصلی مواد غذایی آنتی اکسیدان مورد نیاز بدن را تامین میکنند، و مواد غذایی سرشار از ویتامین A و پیش سازهای آن، ویتامین C، ویتامین E و ویتامین D آنتی اکسیدانهای قوی هستند که مصرف روزانه آنها توصیه میشود.
ویتامین A
میوههای زرد و قرمز همچون خرمالو و سبزیجاتی مثل کدو حلوایی که در این فصل به وفور در دسترس هستند، پیش سازهای ویتامین A یا همان کاروتنهای مورد نیاز بدن را تامین میکنند. انواع فلفل شیرین، فلفل سبز و فلفل دلمهای به صورت خام سرشار از ویتامین C هستند.
ویتامین E
مصرف سبزیجات سبزرنگ همچون سبزیخوردن، کاهو و اسفناج به علت افزایش مقاومت بدن در مقابل عفونتهای تنفسی مفید است. همچنین ویتامین E موجود در دانههای روغنی و روغنهای سالم همچون روغن ذرت و زیتون، آنتی اکسیدانهایی هستند که نقش بسزایی در خنثی کردن مواد اکسیداتیو موجود در بدن دارند.
امگا۳ و ویتامین D
یکی از ویتامینهای مهم زمستان ویتامین D و امگا ۳ است. ماهیهایی همچون قزل آلا و کیلکا به علت در دسترس بودن و قیمت ارزانتر، منبع مناسبی برای تامین امگا ۳ و ویتامین D محسوب میشوند. همچنین برگ تازه خرفه نیز سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است.
پیشنهاد مطالعه: از شما دعوت میکنیم مطلب معرفی ۸ میوه قرمز رنگ و خواص فراوان آنها را بخوانید.