کاهش مصرف قند و فواید آن
برای پیشگیری از سنگ کلیه از نوشیدنیهای سالمی مانند آب و آب میوههای طبیعی استفاده کنید
نظر تمام متخصصان علم تغذیه بر این است که کاهش مصرف قند اگرچه کار سادهای نیست ولی اثرات مثبتی شامل پیشگیری از ابتلا به دیابت، بیماریهای قلبی و همچنین اضافه وزن دارد. با مجله اینترنتی دلتا همراه باشید.
کاهش مصرف قند و…
حفظ سلامت کبد
زیاده روی در مصرف قند فشار مضاعفی روی کبد میگذارد تا جایی که اثرات آن را با مصرف الکل مقایسه کردهاند. خودداری از مصرف زیاد قند کار کبد را کاهش میدهد و به سلامت آن کمک بیشتری میشود.
حفظ وزن سالم
رفتارهای غذایی مملو از تنقلات شیرین، با کالری بالا و کم فیبر بدون شک منجر به افزایش وزن میشود، خطر ابتلا به سندرم متابولیک و دیابت را نیز بالا میبرد. مصرف زیاد قند باعث از بین بردن هورمونی در بدن میشود که «لپتین» نام دارد و مسئول ایجاد احساس سیری بعد از مصرف غذا است. در نتیجه مدام احساس گرسنگی میکنید و میل زیادی به مصرف مواد غذایی قندی دارید. اما زمانی که مصرف قند را کاهش دهید و به حداقل برسانید بدن به تدریج کنترل اشتها را به دست میگیرد و به موقع احساس سیری میکند.
کاهش سطح تری گلیسیرید
خوردن بیش از حد مواد قندی سطح تری گلیسیرید خون را بالا میبرد و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را افزایش میدهد. ترک مصرف قند و رساندن آن به حداقل میزان، روشی مناسب برای حفظ سلامت قلب و کنترل تری گلیسیرید است. تری گلیسیرید نوعی چربی است که کالریهای ناشی از مصرف قند را ذخیره کرده و اثرات کلسترول خوب خون را زایل میکند.
کاهش مشکلات دندان
قند بیشتر با تشکیل بیشتر حفرههای دندانی ارتباط مستقیم دارد. مسواک زدن و استفاده منظم از نخ دندان، خوردن کمتر قند از بروز این حفرهها به نحو چشمگیری پیشگیری میکند.
سالم ماندن مغز
افزایش قند خون یکی از عوامل بروز آسیبهای مغزی است که حافظه را تخریب میکند. برای رسیدن به این موضوع بررسیهای بیشتری باید انجام شود.
پیشگیری از سنگ کلیه
مصرف نوشیدنیهای شیرین و قندهای تصفیه شده خطر تشکیل سنگهای کلیوی را به میزان ۲۵ درصد افزایش میدهد. نوشیدنیهای شیرین که جز نوشابهها محسوب میشود این احتمال را تا ۳۳ درصد نیز بالا میبرد.
با مجله سلامتی دلتا همراه باشید