کم خوابی چه بر سر سلامتی شما میآورد؟
میزان متوسط خواب ایده آل برای هر فرد بالغ در طول 24 ساعت شبانه روز بین 7 تا 9 ساعت است.
سبک زندگی امروزی، متوسط زمان خواب ما انسانها را کاهش داده است. همه ما شنیدهایم و میدانیم که خواب برای بدن لازم است؛ اما ممکن است با عوارض بیخوابی و مضرات کمخوابی کمتر آشنا باشیم. در این نوشتار از مجله دلتا به بررسی موضوع مضرات کم خوابی میپردازیم.
مضرات کم خوابی
آثار خطرناک کمبود خواب میتواند همه جنبههای زندگی ما را تحتالشعاع خود قرار دهد. برخی از مضرات کم خوابی عبارتند از:
کاهش روحیه و افسردگی
با گذشت زمان، کمبود خواب و اختلالات خواب باعث بروز علائم افسردگی میشود. افراد مبتلا به افسردگی و اضطراب به احتمال زیاد کمتر از ۶ ساعت در شب میخوابند. بیخوابی اغلب یکی از نخستین علائم افسردگی است. بیخوابی و افسردگی یکدیگر را تقویت میکنند، یعنی کمخوابی علائم افسردگی را بدتر میکند و افسردگی به خواب رفتن را سختتر میکند.
اختلال در عملکرد شناختی
کمبود خواب، تفکر و تواناییهای یادگیری شما را تحت تاثیر قرار میدهد و هشیاری، تمرکز، استدلال و قدرت حل مشکل را مختل میکند. این در حالی است که خواب کافی به شما در ذخیرهسازی تجربیات و اطلاعات جدید در هارد دیسک مغز کمک میکند. چرخه خواب نقش مهمی در تقویت حافظه دارد.
پیری زودرس
در حالی که با افزایش سن و کاهش سطح تستوسترون در مردان، علائم پیری به خصوص در پوست خود را نشان میدهند، کمبود خواب نیز میتواند همین عارضه را داشته باشد و منجر به تیره شدن پوست و چین و چروکهای زودرس شود.
افزایش وزن
بدخوابی و بیخوابی مغز شما را به مصرف مواد غذایی بیشتر ترغیب می کند و متابولیسم شما را نیز کاهش میدهد.
با مجله دانستنی دلتا همراه باشید