deltahealth

مجله دلتا -سلامتی-دکوراسیون-نکات حقوقی - گردشگری
  • خانه 
  • موضوعات 
  • آرشیوها 
  • آخرین نظرات 

گندم سیاه و خواص آن

08 خرداد 1400 توسط narges nazif

مصرف مواد گروه‌های غلات و شبه‌غلات‌، تاثیر قابل توجهی در سلامت بدن و جلوگیری از بیماری‌ها دارد.

گندم سیاه متعلق به گروهی از خوراکی‌هاست که به نام شبه‌غلات معروف‌اند. شبه‌غلات‌ها دانه‌هایی هستند که درست مانند دانه‌های غلات مصرف می‌شوند اما مانند غلات، گیاه علفی نیستند. از شبه‌غلات‌های معروف دیگر می‌توان به کینوا و برخی از انواع گیاه تاج‌خروس اشاره کرد. در شناخت خواص گندم سیاه با بخش سلامت مجله دلتا همراه باشید.

گندم سیاه چیست؟
گندم سیاه برخلاف نامش ربطی به گندم ندارد. بنابراین حاوی گلوتن نیست. گندم سیاه فراوری‌ شده و به شکل دانه، آرد و نودل در دسترس مردم قرار می‌گیرد. این گیاه به دلیل اینکه سرشار از مواد مغذی و مفید است، غذایی سالم به حساب می‌آید. رنگ گندم سیاه در واقع قهوه‌ای است و شکل نامنظمی دارد و در دو نوع گندم سیاه معمولی و تارتاری یافت می‌شود.

مواد مغذی گندم سیاه
کربوهیدرات‌ها
گندم سیاه عمدتا حاوی کربوهیدرات به شکل نشاسته است.اما این نشاسته در بدن منجر به افزایش قند خون نمی‌شود.

فیبر
گندم سیاه حاوی مقدار مناسبی فیبر بوده و این فیبر سلامت روده بزرگ را حفظ می‌کند. فیبر گندم سیاه، در سبوس آن که پوشش دانه گندم سیاه است انباشته می‌شود.

 پروتئین
گندم سیاه حاوی مقدار کمی پروتئین است اما به دلیل ویژه بودن این پروتئین، ارزش تغذیه‌ای آن بسیار بالا است. مطالعات نشان می‌دهد که پروتئین گندم سیاه می‌تواند باعث کاهش کلسترول، سنگ صفرا و سرطان روده بزرگ شود.

مواد معدنی
بیشترین مواد معدنی که در گندم سیاه دیده می‌شوند منگنز، مس، منیزیم، آهن و فسفر هستند. مواد معدنی در دانه‌های پخته‌شده گندم سیاه در مقایسه با دیگر غلات، بهتر جذب بدن می‌شوند. زیرا گندم سیاه اسید فیتیک(بازدارنده‌ جذب مواد معدنی)ندارد.

آنتی اکسیدان
میزان بالای آنتی‌اکسیدان نسبت به سایر غلات، یکی دیگر از خواص گندم سیاه است. همچنین گندم سیاه تارتاری بیشتر از نوع معمولی آن آنتی‌اکسیدان دارد.

فواید گندم سیاه در سلامت بدن
سلامت قلب
نوعی پروتئین در گندم سیاه وجود دارد که هنگام هضم غذا، به کلسترول متصل شده و از ورود آن به جریان خون پیشگیری می‌کند. گندم سیاه غنی‌ترین منبع آنتی‌اکسیدان روتین است که با پیشگیری از ایجاد لخته خون و افزایش فشار خون، از خطر ابتلا به بیماری قلبی می‌کاهد.

 بهبود کنترل قند خون
از آنجا که این غله منبع خوبی از فیبر است، می‌تواند شاخص قندخون بدن را در حد کم تا متوسط نگه دارد. در ضمن برخی از ترکیبات موجود در گندم سیاه، جلوی هضم شکر را می‌گیرد یا آن را به تاخیر می‌اندازد.

پیشنهاد مطالعه: مطلب با خواص مرزنجوش آشنا شوید را هم بخوانید.

مطلب قبلی
مطلب بعدی
 نظر دهید »

موضوعات: بدون موضوع لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...

فید نظر برای این مطلب

خرداد 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

deltahealth

جستجو

موضوعات

  • همه
  • بدون موضوع

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس