آب کرفس ؛ اکسیر سبز سلامتی
آب کرفس و این همه خاصیت؟! اگر شما هم از خواص این سوپرسبزی پرخاصیت بی خبر هستید، این مقاله را حتما بخوانید.
مگر میتوان از آب کرفس گذشت؟ فرانسویها یک ضربالمثل جالب در مورد کرفس دارند که میگوید، اگر مردم خاصیت کرفس را میدانستند، تمام مزارع را به کاشتن آن اختصاص میدادند.
البته شما میتوانید جدا از خورشت کرفس، برای بهره بردن از خواص گوناگون این سبزینه خوراکی، در ترکیب خوراکیهای مختلف و سالادهای فصل از آن استفاده کنید. با مجله پیام دلتا همراه باشید.
خواص درمانی کرفس
کرفس و آب آن یک سوپرسبزی پرخاصیت با ویتامینهای بسیار است البته مصرف آب آن شاید بیشتر برای لاغری بدن اهمیت داشته باشد اما همه ماجرا این نیست!
سرشار از املاح و ویتامین
در کرفس ویتامینهای B - A و C و املاح سدیم، پتاسیم و فسفر نهفته است. عطر مطبوع، طعم گوارا و خواص انکارناپذیر کرفس، آن را از بین سبزیهای دیگر ممتاز کرده است.
برگ کرفس حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین A (بتاکاروتن) است؛ در حالی که ساقهی آن منبع ویتامینهای B6 ,B2 ،B1، ویتامین C بوده و همچنین پتاسیم، اسید فولیک، کلسیم، منیزیم، آهن، فسفر، سدیم و چند نوع از اسیدهای آمینه ضروری دارد.
ویتامین C
کرفس منبعی فوقالعاده از ویتامین C است. این ویتامین به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند. مصرف سبزیجات و میوههای غنی از ویتامین ث میتواند علائم سرماخوردگی را کاهش دهد یا از شدت این بیماری بکاهد.
بیش از 20 نتیجه تحقیقاتی معتبر نشان میدهد که ویتامین ث بهترین ویتامین برای جنگ با سرماخوردگی است و همینطور با تخریب ناشی از رادیکالهای آزاد مقابله میکند.
زیبایی و سلامت پوست و مو
از آن جایی که کرفس سرشار از انواع ویتامینها از جمله ویتامین آ، ب و ث بوده و در آن املاح نیز به مقدار زیاد نهفته است، میتواند مکمل خوبی برای زیبایی پوست و مو نیز باشد.
ویتامین C و انواع ویتامینهای B موجود در آب کرفس برای از بین بردن جوشها و لکهها و کلسیم موجود در آن سبب رشد و ترمیم مو و ناخنها خواهد شد؛ علاوه بر آن آب کرفس میلتان را به خوراکیهای شیرین و انواع شیرینیها که عامل مهمی در جوش زدن و ایجاد لکهها خواهند بود، کم میکند و شما را در داشتن پوستی بدون جوش، سالم و زیبا یاری خواهد کرد.
فشار خون بالا
تحقیقات نشان میدهد مصرف روزانهی آب کرفس به مدت یک هفته، تاثیر فوقالعادهای روی پایین آوردن فشارخون خواهد داشت. آب کرفس مُدر است؛ پتاسیم و سدیم موجود در آب کرفس تنظیمکنندههای قوی مایعات بدن هستند و به تولید ادرار کمک میکنند و بدن را از وجود مایعات اضافی رها میسازند.
پیشگیری از سرطان
طبق یافتههای محققان در دانشگاه نیوجرسی، کرفس دارای ترکیباتی است که از پخش سلولهای سرطانی پیشگیری میکند و دارای ترکیبی به نام استیلنیک است که رشد سلول های تومور را متوقف میکند.
از طرفی به گزارش نچرال نیوز، لوتئولین که به مقدار اندکی در نعناع و جعفری وجود دارد، به میزان قابل ملاحظهای در کرفس هم موجود است که با داشتن آنتیاکسیدان قوی میتواند صدمات ناشی از تخریب سلولی را جبران کند. بهتر است بدانید که آب کرفس حاوی هشت گروه از مواد ضد سرطان است.
درمان آسم و آرتروز
مواد مغذی موجود در آب کرفس پر قدرتترین ماده شیمیایی ضد التهاب بدن است و میتواند عوارض و دردهای مفاصل به خاطر روماتیسم یا آرتروز، آسم، نقرس و ناهنجاریهای ریوی را کاهش دهد.
آب کرفس و کلسترول
تحقیقات نشان دادهاند که وجود ترکیب شیمیایی در کرفس به نام بوتیل فتالید باعث کاهش سطح کلسترول بد خون(LDL) می شود.
درمان بیخوابی
کرفس به دلیل مواد معدنی منیزیم و پتاسیم برای آرامش اعصاب و بیماریهای روحی مفید است؛ به همین جهت خوردن کرفس به افرادی که دچار عوارض کمخوابی یا بیخوابی هستند، توصیه میشود.
آب کرفس و لاغری
با مصرف روزانه آب کرفس، ولع خوردن شیرینیها از بین می رود؛ به عبارت دیگر، طبیعت این سبزی به علت تمام نعمتهای موجود در آن بر روی هورمون اشتها و گرایش به مواد قندی اثر گذاشته و در نهایت از زیاد شدن وزن بدن جلوگیری میکند.
از بین برنده بوی بد دهان
تجربه نشان داده است که یک وعده غذای کرفسدار بوی بد دهان را از بین میبرد. احتمالاً موادی که در معده تولید میشوند با مواد معطر کرفس ترکیب شده و از بوی بد دهان جلوگیری میکنند.
داروی ضدپیری
این سبزی برای کسانی که در میانسالی به سر میبرند، نقش یک سد پیری را دارد. آب کرفس، فشار خون را کاهش داده و مقدار آن را تنظیم میکند و دردهای مفصلی و رماتیسم به واسطه گوگرد موجود در آن از بین میروند.
مقابله با اثرات بد سیگار کشیدن
اگر سابقه ژنتیک یا مصرف سیگار و هر عامل تهدیدکننده دیگری شما را برای سرنوشت قلب و رگهایتان نگران کرده است، این نگرانی را با یک لیوان آب کرفس و هویج در روز از بین ببرید.
تقویت حافظه و افزایش قدرت یادگیری
فسفر یکی دیگر از موادی است که به وفور در کرفس و آب آن وجود دارد که مصرف آن برای تقویت حافظه مفید است و در کودکان قدرت یادگیری را بالا میبرد.
مضرات کرفس
کرفس با توجه به خواص و فواید زیادی که دارد، اگر بیرویه مصرف شود، زمینهساز بروز بسیاری از بیماریهای خطرناک در بدن میشود.
کسانی که مبتلا به صرع هستند، نباید کرفس بخورند.
کسانی که دچار اسهال هستند، باید از خوردن کرفس خودداری کنند.
افراد حساس به نور از خوردن بیش از اندازه دانه کرفس خودداری کنند.
تخم کرفس برای ریه مضر است.
همچنین بخوانید:
8 خاصیت جادویی آب خیار