آنتی بیوتیک هایی از دل طبیعت
با ایجاد عفونت در بدن، مصرف آنتیبیوتیکها در وهله اول توصیه میشود. بهتر است اگر در شرایط خاص قرار ندارید از آنتیبیوتیک طبیعی برای درمان عفونتها استفاده کنید.
آنتی بیوتیکها برای نابودی یا ممانعت از تکثیر باکتریها و برخی از انواع انگلها استفاده میشوند. برخلاف تصور عدهای که آنتیبیوتیک را دارویی مدرن میپندارند، باید گفت در واقع قرنهاست که آنتی بیوتیک طبیعی در زندگی بشر وجود دارد. در این مطلب از مجله دلتا به آشنایی با خوراکیهایی که آنتی بیوتیک طبیعی محسوب میشوند خواهیم پرداخت.
مزیت آنتیبیوتیکهای طبیعی این است که باکتریهای مفید بدن را از بین نمیبرند. فراموش نکنید که در مورد عفونتهای شدید و جدی، بهترین کار استفاده از داروهای تجویز شده توسط پزشک است چراکه آنتی بیوتیکهای طبیعی قدرت تهاجمی کمتری در مقابل بیماری دارند.
آنتیبیوتیکهای طبیعی
عسل
امروزه متخصصان عسل طبیعی را درمانی مفید برای درمان زخمها، سوختگیها، بریدگیها، زخم بستر و پیوند پوست برمیشمارند. بخشی از خاصیت آنتیبیوتیکی عسل به دلیل دارا بودن هیروژن پروکساید است. عسل، رطوبت باکتریها را از آنها خارج میکند و باعث میشود باکتری در اثر خشک شدن نابود شوند.
سیر
خاصیت آنتی بیوتیکی سیر بدلیل ترکیب سولفوردار آن است. علاوه بر این سیر خواص ضدقارچی، ضدویروسی و در دستگاه گوارش خاصیت ضدانگل دارد. مصرف روزانه دو حبه سیر خام مقدار مناسبی است. اگر از داروهای رقیقکننده خون استفاده میکنید، مصرف زیاد سیر میتواند اثر این داروها را تشدید کند.
آویشن
گیاه آویشن در آشپزی و تهیه دمنوش کاربرد دارد. اما عصاره آویشن فقط برای استعمال خارجی مناسب است. پیش از استعمال خارجی نیز حتما آن را با مقداری روغن دیگر نظیر روغن نارگیل یا زیتون مخلوط کنید. افرادی که فشار خون بالا یا پرکاری تیروئید دارند نباید از عصاره آویشن استفاده کنند.
پونه کوهی
پونه کوهی بدلیل وجود مادهای بنام کارواکرول خواص درمانی مهمی دارد که درصورت استنشاق، باعث تسریع بهبودی بدن میشود. دمنوش پونه کوهی دارای خاصیت آنتیبیوتیکی، آنتیاکسیدانی، ضدویروسی، ضدقارچی، ضدعفونیکنندگی و ضددرد است.
زنجبیل
طبق تحقیقات، زنجبیل بهشکل چای یا دمنوش میتواند با گونههای متنوعی از باکتریها مبارزه کند. زنجبیل یک آنتی بیوتیک طبیعی برای عفونتهای دستگاه تنفسی و بیماریهای لثه است.
عصاره هسته گریپفروت
طبق مطالعات، عصاره هسته گریپفروت در برابر بیش از ۸۰۰ شکل ویروس و باکتری، بیش از ۱۰۰ گونه از قارچها و بسیاری از انگلها مقاوم است. بعلاوه عصاره هسته گریپفروت آنتیاکسیدان زیادی دارد که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند.
سرکه سیب
سرکه سیب حاوی مجموعهای از مواد مغذی شامل ترکیبات اسیدی مفید، نمکهای معدنی، ویتامین E و ویتامینهای B و C است. تمام این ترکیبات سرکه سیب را تبدیل به یک آنتی بیوتیک طبیعی قدرتمند در مقابل بیماریهای باکتریایی و ویروسی میکند.
هشدار!
صرف اینکه مادهای طبیعی است آن را بیخطر نمیکند. برای مثال هرچند مصرف سیر پختهشده معمولا بیخطر است، عصاره سیر خطر خونریزی گوارشی را افزایش میدهد. بهتر است بهجای مکملها، عصاره موادی را که ذکر کردیم بطور طبیعی مصرف کنید. اگر مکملی خریدید برچسب آن را بهدقت مطالعه کرده و پیش از مصرف، حتما با پزشک مشورت کنید.
پیشنهاد مطالعه: مطلب عوارض مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک را بخوانید.