چگونه تمرکز حواس مان را بالا ببریم؟
تمرکز بطور کلی به توانایی توجه کامل و آگاهانه یک فرد به یک مسئله خاص گفته میشود. در واقع زمانی که شما توانایی کنترل توجه خود را داشته باشید یعنی تمرکز دارید.
«چی میخواستم بگم؟» و یا «داشتم چی کار میکردم؟» احتمالا این سوالات، پرسشهای آشنایی برایتان هستند. نداشتن تمرکز حواس، مسالهای است که خیلیها با آن دست به گریبان هستند. ناتوانی ما در تمرکز؛ بدلیل خستگی، بیانگیزگی یا هر چیز دیگری که باشد بهرهوری و به دنبال آن شانس موفقیت را کاهش میدهد. بنابراین بهتر است در این نوشته از مجله دلتا روشهای افزایش تمرکز حواس را بشناسیم و دنبال کنیم.
فهرست وظایف
تهیه فهرستی از تمام کارهایی که باید انجام دهید، به شما کمک میکند تا روی کار پیش رو تمرکز کنید. چون کار ناتمام مثل خوره به جانتان میافتد. فهرست کردن امکان اولویتبندی مناسب را هم فراهم میکند.
مراقبه
مراقبه روش مطمئنی برای تقویت تمرکز حواس است. زیرا همه آنچه در حین مراقبه انجام میدهیم، تمرین تمرکز است. پژوهشهای علمی هم این امر را تایید میکنند. مطالعات نشان میدهد کسانی که به مدت ۲۰ دقیقه در روز و ۴ روز در هفته مراقبه میکنند، نتایج بهتری در آزمونهای روانشناختی دارند.
اجتناب از چندوظیفگی
شاید کسانی که قادرند چند کار را همزمان پیش ببرند شمایل ابرقهرمانها را داشته باشند. ولی باید بدانید این افراد هیچگاه نمیتوانند تمرکز کافی برای مسائل مهم داشته باشند. اگر میخواهید تمرکز بیشتری داشته باشید باید کارها را به ترتیب انجام دهید.
تفکیک کار و زندگی
محققان توصیه میکنند که پس از پایان کار و پیش از آغاز روز کاری بعد، ارتباط خود را بطور کامل با کار قطع کنید. این کار موجب افزایش تمرکز حواس میشود و به مغز استراحت میدهد. بعلاوه برخی پژوهشها ادعا میکنند که فاصله گرفتن از مشکل یا مسئله به حل آن کمک میکند.
خیره شدن به دوردست
بسیاری از ما ساعتهای طولانی به صفحه نمایش خیره میشویم که باعث خستگی و فشار چشم میشود و در نتیجه تمرکز کردن روی کارمان و تحلیل آن را دشوار میکند. برای بازیابی تمرکز کافی است بنابر توصیه پزشکان قانون ۲۰-۲۰-۲۰ را بکار ببندید. هر ۲۰ دقیقه برای ۲۰ ثانیه به نقطهای در فاصله ۲۰ متری خیره شوید.
استراحت در حین کار
تماشای یک ویدئو، پیادهروی یا روی هم گذاشتن پلکهایتان برای چند دقیقه فرقی ندارد. ایجاد وقفه و فاصله گرفتن از کار در طول روز بسیار مهم است. افرادی که بیوقفه کار میکنند نسبت به کسانی که استراحتهای کوتاه دارند، عملکرد ضعیفتری از خود نشان میدهند.
خواب خوب شبانه
یکی از نشانههای بیخوابی مزمن، ناتوانی در تمرکز است. ۷ تا ۸ ساعت خواب خوب شبانه پیش از یک روز شلوغ کاری، تاثیر چشمگیری بر افزایش تمرکز حواس دارد.
پیشنهاد مطالعه: مطلب ۹ خوراکی برای افزایش تمرکز را هم بخوانید.