خوراکیهایی که خونتان را رقیق میکند
برخی مواد طبیعی خانگی هستند که میتوان از آنها به عنوان رقیق کننده خون استفاده کرد.
بدن راهی برای محافظت از شما در برابر خونریزی دارد. بیشتر اوقات توانایی لخته شدن خون خوب است اما گاهی هم میتواند خطرناک باشد. برخی اختلالات سبب میشوند که پزشک برایتان داروی رقیقکننده خون تجویز کند. با این حال چند ماده طبیعی وجود دارد که به کاهش خطر لخته شدن خون کمک میکند. در این نوشتار از مجله دلتا به بررسی خوراکی های رقیق کننده خون میپردازیم.
خوراکی های رقیق کننده خون
رقیق کنندههای خون طبیعی، موادی هستند که توانایی لخته شدن خون را کاهش میدهند. لخته شدن خون فرآیند ضروری است اما گاهی اوقات خون میتواند بسیار لخته شود و منجر به پیچیدگیهایی شود که به طور بالقوه خطرناک هستند. در ادامه با برخی از خوراکیهای رقیق کننده خون آشنا میشویم:
زردچوبه
یکی از اصلیترین ترکیبات فعال زردچوبه، کورکومین، است که به عنوان یک ماده ضد انعقاد عمل میکند.
زنجبیل
آسپرین میتواند به جلوگیری از سکته و حمله قلبی کمک کند. غذاهای حاوی سالیسیلات مانند آووکادو، برخی توتها، فلفل قرمز و آلبالو و گیلاس نیز ممکن است از لخته شدن خون جلوگیری کنند.
سیر
پودر سیر فعالیت ضد انعقاد دارد که میتواند خون را رقیق کند، اگرچه اثرات آن کم و کوتاه مدت است.
بادام
بادام ترد و خوشمزه، یکی از عالیترین منابع ویتامین E است. ویتامین E خاصیت ضد لخته شدن دارد و میتواند به عنوان یک رقیق کننده خون موثر عمل کند.
روغن زیتون
روغن زیتون که یکی از سالمترین روغنهای جهان است، آنتیاکسیدانهایی دارد که با رادیکالهای آزاد و التهاب مقابله و به نوبه خود به رقیق شدن خون و سلامت بدن کمک میکند.
چای بابونه
چای بابونه یکی دیگر از رقیقکنندههای طبیعی خون است که نسبتا بیخطر محسوب میشود. اگر داروی رقیق کننده خون استفاده میکنید، بهتر است از نوشیدن آن در مقادیر زیاد پرهیز کنید.
سبزیجات برگ سبز
برخی سبزیجات برگ سبز دارای ویتامین E هستند که چنانچه گفته شد، به رقیق شدن خون کمک میکند.
با مجله سلامتی دلتا همراه باشید