مار سبز ؛ خوردنی مفید و لاکچری
مار سبز آشپزخانهای و این همه خاصیت؟ اگر شما هم با خواص مارچوبه آشنایی ندارید این مطلب را حتما بخوانید.
مگر میشود از مارچوبه گذشت؟ مارچوبه از آن دسته گیاهانی است که در آشپزی کاربردهای زیادی دارد و دارای خواص درمانی شگفتانگیزی است. مجلهی پیام دلتا اطلاعات تازهای از این مادهی غذایی در اختیار شما قرار میدهد.
خواص مارچوبه
خوردن مارچوبه اگرچه باعث ایجاد بو در ادرار میشود اما زمانی که وارد بدن شود؛ مزایای زیادی خواهد داشت. این گیاه سبز حاوی ویتامینها و مواد معدنی مختلفی همچون ویتامین A ، C ، E ، K و B6 و نیز فولات، آهن، مس، کلسیم، پروتئین و فیبر است.
به دلیل وجود این مواد، مارچوبه مزایای زیادی برای سلامتی شما دارد . میتوانید این گیاه را به صورت گریل، پختهشده و آبپز در کنار غذاهای دیگر مصرف کنید.
کاهش وزن
این گیاه نه فقط چربی و کالری اندکی دارد (یک پیمانه از آن تنها ۳۲ کالری دارد) بلکه حاوی فیبرهای محلول و نامحلول زیادی است و همین امر آن را به یک ماده عالی برای کاهش وزن تبدیل کرده است. فیبر به شما کمک میکند تا حس سیری داشته باشید و همین امر برای کاهش وزن بسیار مفید است.
فواید این گیاه در صورتی که با تخم مرغ آبپز مصرف شود بسیار است . ترکیب مارچوبه غنی از فیبر با پروتئین تخم مرغ باعث ایجاد حس سیری بیشتری میشود.
جلوگیری از عفونت ادراری
مارچوبه حاوی سطح بالایی از آمینو اسید آسپاراژین است و همین موضوع باعث میشود یک ادرارآور طبیعی باشد. به عبارت دیگر، مصرف مارچوبه به شما کمک میکند تا مایعات اضافی را از بدن دفع و از عفونتهای مجاری ادرار جلوگیری کنید.
سرشار از آنتی اکسیدان
مارچوبه ( به خصوص قسمتهای بنفش رنگ آن) سرشار از آنتوسیانین است که به میوهها و سبزیجات رنگ قرمز مایل به بنفش میدهد و دارای خاصیت آنتی اکسیدانی قوی است که میتواند به بدن شما در مبارزه با رادیکالهای آزاد کمک کند.
ویتامین E
مارچوبه منبع غنی از ویتامین E است که یک آنتی اکسیدان قوی و مهم محسوب میشود. این ویتامین به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک و بدن را از تاثیرات مضر رادیکالهای آزاد محافظت میکند.
کاهش آثار خماری
در صورت مصرف نوشیدنیهای الکلی، امکان کاهش آثار خماری با مارچوبه وجود دارد. مطالعات انجامشده در سال ۲۰۰۹ نشان میدهد که آمینو اسیدها و مواد معدنی موجود در مارچوبه ممکن است خماری را کاهش دهد و از کبد در برابر سموم الکل مراقبت کند.
گیاه ضد نفخ
زمانی که صحبت از نفخ و روشهای درمان آن به میان میآید، مارچوبه انتخاب خوبی است. این گیاه به تقویت کلی سیستم گوارشی بدن کمک میکند.
منبع عالی از اسید فولیک
خوردن ۴ برگ از مارچوبه میتواند ۲۲ درصد از نیاز روزانه شما به اسید فولیک را تامین کند. اسید فولیک برای زنانی که قصد بارداری دارند، بسیار ضروری است.
سرشار از ویتامین k
مارچوبه به همراه سایر سبزیجات ، منبع خوبی از ویتامین K است. این ویتامین برای انعقاد خون و سلامت استخوانها ضروری است.
مارچوبه حال شما را خوب میکند
این گیاه سرشار از فولات است. فولات نوعی ویتامین B است که میتواند حال روحی شما را بهبود ببخشد. محققان ارتباطی بین سطح پایین فولات و افرادی که از افسردگی رنج میبرند، پیدا کردهاند. مارچوبه حاوی سطح بالایی از تریپتوفان (یک آمینو اسید) است که میتواند حس و حال افراد را بهتر کند.
همچنین بخوانید:
10 تکنیک انرژیزای تابستانی