چرا به جنگل می رویم؟
جنگلی که جنگل نیست! یک تیتر جنجال برانگیز و جالب! به شما توصیه میکنیم که کولهپشتی خود را محکم ببندید و برای سفری مهیج آماده شوید.
تا به حال نام حمام جنگلی به گوشتان خورده است؟ مگر میشود در جنگل دوش گرفت؟
همیشه آخر تابستان را باید در دل طبیعت و جنگل سپری کرد. این کار علاوه بر پر کردن اوقات بیکاری و تفریح خواص بسیاری برای سلامت بدن ما دارد؛ با مجله پیام دلتا برای یک جنگلگردی علمی و جانانه آماده باشید.
چرا به جنگل میرویم؟
تا به حال چیزی درباره جنگلدرمانی و خواص طبیعتگردی شنیدهاید؟ در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
حمام جنگل بگیرید
حمام جنگل یک ایده ژاپنی است که سلامت را به تن و روح خسته انسان مدرن باز میگرداند. جادوی حمام جنگل به خاطر تولید مواد آللوکمیک موسوم به فیتونسید است. این مواد به دفع حشرات مزاحم و کاهش رشد قارچها و باکتریها کمک میکنند.
هنگامی که انسان در معرض فتونسید قرار میگیرد، این مواد سطح فشار خون را کاهش میدهند و استرس و اضطراب فرد را کم میکنند؛ همچنین این مواد با افزایش سطح ایمنی بدن با سرطان مبارزه میکنند؛ سیر، پیاز، کاج، بوته چای و چوب بلوط از جمله این گیاهان مفید هستند.
حتما در جنگل قدم بزنید
پیادهروی در جنگل در کنار لذت بردن از چشماندازهای طبیعی، شما را تا میزان بالایی در معرض مواد مغذی و مفید جنگلی قرار میدهد و به بهبود سلامت بدن شما کمک میکند.
این یک روش طبیعی برای کاهش استرس است که سالهای طولانی در میان مردم ژاپن مرسوم بوده است و حالا در بسیاری از کشورهای دنیا به روشی قابل قبول برای کاهش اضطراب و بازیابی سلامت تبدیل شده است.
نتایج این مطالعه نشان داد که جنگلدرمانی به سبک ژاپنی که شامل نشستن، خوابیدن یا پیادهروی در جنگل است، میتواند تاثیر مثبتی بر کاهش بیماریهای ناشی از استرس در بشر داشته باشد.
در روش درمانی حمام جنگل که از سال ۱۹۸۲ در بین ژاپنیها مرسوم شده است، انسان با طبیعت ارتباط برقرار میکند و با حضور در طبیعت از مواهب آن از قبیل کاهش اضطراب، کاهش فشار خون و تقویت سیستم ایمنی بهره میبرد.
پژوهشگران ژاپنی به این نتیجه رسیدهاند که نیمساعت پیادهروی در جنگل باعث کاهش فشار خون و آرامش روح و روان میشود.
آلمانیها هم به جنگل میروند
در آلمان نخستین جنگل “درمانبخش” آغاز به کار کرد؛ اقامت در این محیط پردرخت سلولهای ضد سرطان را فعال میکند.
اینکه جنگل و فضای سبز بر سلامت جسم و روان انسان موثر است، تازگی ندارد. از دیرباز، انسانها برای آرامش درونی به فضای سبز پناه میبردهاند و هنوز هم با وجود نابودی بخش زیادی از جنگلها در سراسر جهان، علاقه انسانها به طبیعت سرسبز کاهش نیافته است.
آنچه که تازگی دارد، به رسمیت شناختن “جنگلدرمانی” در آلمان است. در جزیره “اوزهدم” نخستین جنگل درمانبخش به طور رسمی کار خود را آغاز کرده است.
همزمان با آن، پژوهشگران ژاپنی در تحقیقات گوناگون به نتیجههای امیدبخشی در رابطه با تاثیر جنگل بر سلامت جسم و روان انسانها رسیدهاند.
جنگل درمانکننده بیماریها است
دانشمندان دانشگاه توکیو کشف کردهاند که نیم ساعت پیادهروی روزانه در جنگل باعث جذب اکسیژن بیشتر، درمان سردرد، بهبود گردش خون، کاهش فشار خون و استرس میشود.
علاوه بر این، رنگ سبز درختان باعث آرامش روحی انسان میشود؛ به همین دلیل کارشناسان میگویند که پیادهروی در جنگل و اقامت در اماکن پردرخت از هر نظر برای انسان مفید است.
بسیاری از گیاهان و درختان جنگل مواد بوداری ترشح میکنند، از جمله “ترپن” که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود.
پژوهشگران ژاپنی به این نتیجه رسیدهاند که سپری کردن لحظاتی هرچند کوتاه در جنگل، سلولهای کشنده طبیعی را فعال میکند. این سلولها به غدههای سرطانی حمله کرده و آنها را از بین میبرند.
از دیگر پیامدهای اقامت و پیادهروی در مناطق پر درخت میتوان به جلوگیری از اختلالات عصبی، بیخوابی، اضطراب، تنش و کماشتهایی اشاره کرد.
طبق نظر محققان، در معرض طبیعت بودن و جنگلگردی از خطر ابتلا به دیابت نوع دو، بیماریهای قلبی – عروقی، مرگ زودرس و نیز تولد پیش هنگام میکاهد و منجر به افزایش طول دوره خواب میشود.
جالب توجه است که در این مطالعه مشخص شد که پس از طبیعتگردی سطوح هورمون استرس (کورتیزول) نیز در بزاق کاهش مییابد؛ لذا نتایج بررسی مذکور نشان میدهد، شیوع استرس و به ویژه نوع شغلی آن در جهان میتواند با صرف زمان بیشتر در فضاهای سبز به میزان قابل توجهی کاهش یابد.
بنابراین، ایده طبیعتگردی و رفتن به پارک و جنگل را در این روزهای آخر تابستان به هیچ وجه از دست ندهید!
همچنین بخوانید:
8 خاصیت جادویی آب خیار
چرا به شمال میرویم؟
آب کرفس ؛ اکسیر سبز سلامتی