مضرات خرما برای سلامتی که نمی دانستید
مصرف خرما، به عقیده اکثر افراد بسیار مفید است. اما جالب است بدانید، مصرف خرما عوارض جانبی را نیز به همراه دارد.
خرما جزو مواد غذایی است، که ارزش غذایی بالایی دارد و مصرف آن توصیه میشود. اما باید بدانید این ماده مغذی نیز مضراتی دارد. در این مطلب از مجله دلتا به بررسی مضرات خرما برای سلامتی میپردازیم. با ما همراه باشید.
ایجاد مشکلات شکمی
خرما منبع بینظیر فیبر است. مصرف خرمای بیشازحد، به معنی مصرف فیبر بیشاز اندازه است. این هجوم ناگهانی فیبر، میتواند به مشکلات شکمی مثل یبوست و نفخ منجر شود. طبق گزارشات، خرما در موارد خاصی اسهال را نیز تشدید میکند.
بروز جوشهای پوستی
میوههای خشک، مانند خرما میتوانند باعث جوشهای پوستی شوند. دلیل این مشکل، سولفیتها هستند. همچنین کپک موجود در بسیاری از میوههای خشک، یکی دیگر از دلایل این جوشها هستند.
بروز حملههای آسمی
جالب است بدانید، خرما میتواند موجب آلرژی شود. این آلرژیها نیز میتوانند حملات آسمی را در پی داشته باشند، بهتر است افراد آسیبپذیر و مستعد به آسم، در مصرف خرما محتاطتر باشند. در واقع، ۸۰٪ از افراد مبتلا به آسم، به مواد انتقالیافته توسط هوا مانند کپکها حساسیت دارند. کپکها در میوههای خشک شدهای مانند خرما نیز یافت میشوند.
افزایش وزن
یکی دیگر از مضرات خرما برای سلامتی افزایش وزن است. هر چند خرما سرشار از فیبر است، اما کالری و تراکم انرژی نسبتا زیادی نیز دارد. بنابراین میتواند به افزایش وزن بیسابقه منجر شود. خرما حاوی ۲.۸ کالری در هر گرم است. این یعنی خرما، دارای تراکم انرژی متوسط است و میتواند به افزایش وزن منجر شود.
بروز هایپرکالمی
هایپرکالمی یک نوع بیماری است که در آن پتاسیم خون، فوقالعاده زیاد میشود. خرما منبع غنی پتاسیم است. پس اگر پتاسیم خون شما بالا است، از مصرف بیشازحد آن پرهیز کنید.
سطح پتاسیم ایدهآل خون، بین ۳.۶ تا ۵.۲ میلی در هر لیتر است. سطح پتاسیم بالاتر از ۷ میلیمول در هر لیتر میتواند خطرناک باشد و به دخالت پزشکی فوری نیاز دارد.
خطرناک برای کودکان
خرما برای کودکان بیشازحد غلیظ و پرمایه است. جویدن خرما برای آنها سخت است. چون رودههای کودکان در حال تکامل است، ممکن است نتوانند خرما را بهراحتی هضم کنند. این امر میتواند به دشواریها و مشکلاتی منجر شود. حتی ممکن است، خرما نای کودک را مسدود کند و باعث خفگی او شود. پس لطفا خیلی احتیاط کنید.
عدم تحمل فروکتوز
شیرینی طبیعی خرما بهدلیل فروکتوز موجود در آن است. برخی افراد در هضم فروکتوز مشکل دارند. این امر بهعدم تحمل فروکتوز منجر میشود. جالب است بدانید، این قند نمیتواند بهدرستی جذب شود. بنابراین از سیستمگوارشی شما بهصورت دستنخورده عبور میکند. نهایتا بهدلیل واکنش قند با باکتریهای طبیعی داخل روده، ممکن است به تولید گاز در معده و دردشکمی منجر شود.
پیشنهاد مطالعه: شما را دعوت میکنیم به مطالعه سیاه دانه و خواص معجزه آسای آن!